Alfabetisch programma(per categorie)
 

Bij' De Vieze Gasten:

Bij’ De Vieze Gasten is tijdens deze achtste editie van Het Bomfestival opnieuw dé pleisterplaats van dienst. Hier kan je iedere dag terecht voor alle info over het festival en de laatste updates. Ook Rout’Art, de route met installatiekunst, grafisch werk en nog veel meer, vertrekt van hieruit. Een handig plan kan je tijdens het festival oppikken. En naar goede gewoonte sluiten we Bij’ De Vieze Gasten iedere festivaldag af in stijl. Vanaf 22.30u kan je bij ons terecht voor een stomend concert met aansluitend een DJ-set.

Maar bij een festival hoort een feestelijke opening.

bomaarde1. FEESTELIJKE OPENING

001
001
001
001
001
001
001
001
001

Woensdag 13 mei, om 14.00u

Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31

Het Bomfestival wordt feestelijk geopend Bij’ De Vieze Gasten, met een optreden van het Kinderkoor en de Kinderfanfare van Muziekhuis Goeste Majeur. Elke woensdagnamiddag repeteert het Kinderkoor in het Buurtcentrum Brugse Poort. Het startpunt is een reeks Roma-liedjes, gebracht door een groep diverse zangertjes en zangeresjes. Voor het Kinderkoor werkt Goeste Majeur nauw samen met Circusplaneet.

Daarnaast wordt ook het parcours van Rout’Art Malem / Rout’Art Rooigem voorgesteld. Vanaf dan zijn ook handige plannetjes beschikbaar waarmee je zelf op weg kunt gaan. Aansluitend kan je om 15.00u één van de eerste voorstelling van Het Bomfestival meepikken. Meer info hier.

 


 
 


 
 

bomaarde2. HIPHOPSTRAATGEBEUREN  [hiphop, slam]+ DJ MISS MOSCOU

002

Woensdag 13 mei, 22.30u

Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31

Op de eerste avond van Het Bomfestival treedt het jonge hiphopgeweld van Hiphopstraatgebeuren naar voor. De strijders die het toneel bemannen zijn Lichtschrijvers T-Loc, Koendalini en Noctu, Mani De Bard (foto), Sensi-P en Martijn Nelen. Samen ontmijnen zij elke situatie die dreigt te ontploffen met hun arsenaal aan bewustmakende woorden.

De Lichtschrijvers zijn 's nachts ontstaan in de donkerste schaduwen. Ze stellen in vraag in plaats van te oordelen, nemen observerend deel aan het leven en brengen zo objectief mogelijk genuanceerd verslag uit. De Lichtschrijvers beschrijven subjectief hoe ze zich voelen bij hun rol en delen hun mystieke alchemistische ervaringen met stervelingen die hetzelfde lot ondergaan. Mani De Bard vertelt verhalen en brengt folk-rap (een mengeling van rapmuziek en traditionele volksmuziek), pagan-rap (rapmuziek over natuurgodsdienstige thema’s) en ‘gewone’ rap (maatschappijkritiek en filosofie). Sensi-P staat dan weer voor echte hiphop en eerlijke teksten over het leven. Feelgood rap met een boodschap! Martijn Nelen is graffiti-artiest en slam-poëet. Samen met Kevin Amse maakt hij deel uit van Slambacht, een collectief dat zich focust op collectieve bewustwording door het verspreiden van slamteksten die oogkleppen opvreten.

Beeld Erik Duinslaeger
www.hhsg.be

Achter de discobar vind je op de openingsavond Miss Moscou terug, rechtstreeks ingevlogen uit de Siberische toendra. Ze draait hiphop, rock ‘n roll, funk, disco, oriental, balkanbeats, ‘Vlaams en goed’: alle mogelijke muziekgenres dus. Een godvergeten hit uit een ver verleden is nooit ver weg.

 
 


 
 

bomaarde3. BINAIR01 NODIGT UIT: AMBRASSBAND  [balkan]+ MNSR ZÉR0 (DJ-set)

A fewmore bars to go

Donderdag 14 mei, 22.30u

Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31

Op donderdag 14 mei nodigt binair01 één van de beste Belgische balkan brassbands uit. De Ambrassband is een twaalfkoppig internationaal blazerscollectief opgericht door Gregor Engelen, de frontman van het Antwerp Gipsy Ska Orkestra. Na een verbroedering met het Macedonische Kocani Orkestar ontstond Ambrassband. Hun authentieke en volstrekt unieke geluid bracht hen al langs Couleur Café, Boomtown, Le Botanique en zelfs Pukkelpop. Verwacht een explosie van koperklanken, zigeunerritmes en opzwepende melodieën, ondersteund door een energieke bas- en ritmesectie.

Binair01 is een muziekplatform dat over de hele wereld zoekt naar hyperaanstekelijke dansmuziek die aan de andere kant van de imaginaire cultuurgrens blijft steken. Binair01 organiseert regelmatig concerten en dj-sets, o.a. in de Vooruit en De Centrale. De muziekstijlen zijn erg verscheiden en verrassend: vette balkan met een knipoog gipsy, Scandinavische hiphopswing, Zuid-Spaanse nuevo flamencoflair, populaire Afrolatino op Afrikaanse clubzouk, Catalaanse rumba met opgepikte Franse ska, warme cumbiamestizo’s, forse reggaetón met fragiele klezmer,… Maar één ding staat vast: je kan onmogelijk stil blijven staan op de beste muziek die onze planeet rijk is.

Organisatie binair01 - Met Gregor Engelen (zang & trompet), Angel Calvo Pérez (trompet), Darwin Sanchez Amador (trompet), Ruben Valle (altsax), Ruben Verbruggen (altsax), Christian Gmünder (tenorsax), Loes Minnebo (trombone), Maarten Scheir (trombone), Stijn Kenens (baritontuba), Sukri Zejnelov (baritontuba), Gregory Van Seghbroeck (bastuba), Seven Zejnelov (snare & darbuka) & Dzemsid Zejnelov (tapan)

www.ambrassband.be - www.binair01.be

004_a

Na hun aanval op jullie benen draait binair01 huis-DJ mnsr zér0 een fijne collectie plaatjes. Dansen zullen jullie, op tafels, togen en andere geïmproviseerde podia! -

www.facebook.com/binair01.mnsrzero

 


 
 

bomaarde4. TIN SOLDIER IN THE UNDERWOODS  [roots] + DJ EBARA

004
004
004
004
004
004
004
004
004
004
004
004

Vrijdag 15 mei, 22.30u

Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31

Tin Soldier in the Underwoods is één van Belgiës best bewaarde muzikale geheimen. De band ontstond twee jaar geleden en bestaat uit zes jonge talenten die diep gewortelde rootsmuziek spelen. Zes stemmen ook die aanleunen bij de perfect harmonieuze samenzang van bands à la Fleet Foxes en Crosby, Stills, Nash & Young. Tijdens hun concert op Het Bomfestival geven ze alvast een voorsmaakje van hun debuutplaat die later dit jaar verschijnt.

Met Lieselotte De Schutter (zang), Adam Rodenburg (zang & bas), Tanguy Van Durme (zang, drums & percussie), Bas Tillie (zang, gitaar, banjo, ukelele & dustpan), Tim Steyaert (zang & gitaar) & Alex Dardenne (zang, gitaar, mandoline, ukelele & percussie)

www.tsitu.be

004_a

DJ Ebara draait een superdiverse, pre-zomerse set om de beentjes, heupen en hoofd in beweging te brengen. Een beetje seventies rock, een beetje eighties pop, een beetje nineties tech-house, een beetje van alles!

 
 


 
 

bomaarde5. BRAZZMATAZZ  [drum ‘n’ brass]+ DJ TANASHA

005
005
005
005
005

Zaterdag 16 mei, 22.30u

Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31

Brazzmatazz ontstond in 2014 in de Gentse straten, op en naast de podia. Een tros muzikanten uit verschillende uithoeken van het muzikale universum vond elkaar geregeld terug in de smeltkroes van de Den Hoed Music Jamsessies. Uit deze nachtelijke escapades ontsproten plannen voor een improviserend orkest, een brassband die steunt op 'instant arranging'-principes. Maar dan natuurlijk wel eentje met een bombastisch geluid die eender welke menigte aan het dansen krijgt!

Dit groepje blazers en percussionisten neemt muziekstijlen uit New Orleans en de Balkan, mengt die met Jamaicaanse ska en reggae en haalt de hele hoop door een westerse jazz- en drum 'n' bass-mangel. Het resultaat is een hoogst dansbaar, eeuwig veranderend, onweerstaanbaar opzwepend muzikaal feestje. In 2015 gaat Brazzmatazz in de aanval en neemt het de Belgische en internationale podia over. Volg het hoorngeschal.

Met (ex-)leden van Den Hoed Quartet, Moustash, Gadje Scum, Rat Ka Bay Bal, Foomp Machine, Front 242, Spliff Swifty, Jah Generation, Sous Couche, D'Onderhond, Rumble Jungle Orchestra, 't Schoon Vertier & The Stolen Fanfare

www.facebook.com/brazzmatazzband

DJ Tanasha is wijd en zijd bekend in de Brugse Poort en ver daarbuiten. Wie eind juni al eens op een Pierkesbal – dit jaar trouwens op zaterdag 27 juni – verzeilde weet al een beetje wat te verwachten: feest, feest en hopen topnummers.

 
 


 

Depots

Nieuw tijdens deze editie van Het Bomfestival zijn de Depots. Neen, geen opslagplaats voor wapentuig of andere verderfelijk materiaal: onze Depots zijn ware schatkamers verspreid over de Brugse Poort. Ieder Depot is een initiatief van buurtbewoners en/of organisaties: zij zorgen binnen Het Bomfestival zelf voor een programma, Bij’ De Vieze Gasten ondersteunt en springt bij waar nodig. Een soort wonderbaarlijke vermenigvuldiging dus, zonder brood maar met tonnen enthousiasme.

Om het wat gemakkelijk te houden, verwijzen we bij de andere categorieën – Rout’Art, muziek, theater & performance en familie – telkens door naar de Depots. Zo hoef je helemaal niets te missen.

DEPOT 1 | IRIS THISSEN STELT VOOR

Bij Vera & Wim, Ooievaarstraat 78 - ingang via de poort in de Meibloemstraat [50p]

bomaarde6. JASMIEN AERNoUT & BAND  [singersong, in het West-Vlaams]

006

Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Jasmien Aernout (°1985) is singer-songwriter, speler en verteller. Al een 10-tal jaar schrijft en brengt Jasmien Aernout haar eigen nummers op gitaar. Eerst was dat in het Engels, daarna in het Nederlands en nu ook in het West-Vlaams, haar moedertaal. In kleine maar onverdunde liedjes beschrijft ze haar licht bizarre kijk op de mensen, de dingen en de gebeurtenissen om zich heen. Die beschouwingen zijn soms even hilarisch als ruw of emotioneel.

Jasmien Aernout is ook een speler: theater ligt haar nauw aan het hart. Ze gaat dus niet enkel muzikaal de confrontatie met het publiek aan. Ze vertelt verhalen en weetjes en speelt soms een spel, al dan niet in de huid van iemand anders. Evenzeer houdt ze van een gezellige kroeg, een huiskamerconcert als van een goedgevulde theaterzaal. Onder het toeziend oog van theatermaker Stefan Perceval realiseerde Jasmien Aernout in 2012 haar eerste muzikale theatershow, ‘Ondertussen’. In 2014 lanceerde ze een volledig West-Vlaamse show. In 2015 brengt ze een eerste album uit.

Beeld Sara D'Ercole - www.jasmienaernout.be


 
 


 
 

bomaarde7. JACK IN THE BOX   [indie, pop]

007

Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Jack in the Box blaast op Het Bomfestival twee kaarsjes uit - op de vorige editie speelde de groep haar eerste concert. Vandaag zingt Antje Cochuyt, nog steeds gewapend met ukelele, rond grote thema's als angst, liefde en demonen. Ook fragmenten uit het dagelijkse leven komen aan bod. Nog maar pas heeft Jack in the Box een debuut EP klaar, die over enkele weken in Gent voorgesteld zal worden. Voor zij die niet zo lang kunnen wachten, geeft de band op Het Bomfestival alvast een voorsmaakje.

Met Antje Cochuyt (zang & ukelele), Steven Sarrazyn (ukelele, keyboards & mondharmonica), Teun De Voeght (gitaar), Koen Gallet (drums) & Thomas Janssens (bas)

beta.vi.be/jackinthebox

 
 


 
 

bomaarde8. WY ZYN ZY   [jazz, flamenco]

008

Zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Wy Zyn Zy is een duo (cello/gitaar) ontstaan in de muzikale gangen van het conservatorium van Antwerpen. Weg van het klassiekere werk verdiepte het duo zich verder in jazz en flamenco. Hun muziek is geïnspireerd door de poëzie van de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca en vervlochten met traditionele bulerias en volksmelodieën. Beïnvloed door het warme zuiden, gecombineerd met improvisaties en eigen composities maken van Wy Zyn Zy een verrassend duo.

Met Iris Thissen (cello) & An Volders (gitaar)

 
 


 

DEPOT 2 | LEEFSTRAAT
MEIBLOEMSTRAAT - OOIEVAARstraat

Tijdens het Leefstraatexperiment - een initiatief van het Lab van Troje - zoeken de buurtbewoners uit hoe een andere straatinrichting en buurtparkeren (gekoppeld aan minder autogebruik) het wonen in de straat en leven in de stad aangenamer en duurzamer kunnen maken. De bewoners van de Meibloemstraat en Ooievaarstraat hebben de handen in elkaar geslagen om dit ook in hun straten te proberen. Van 1 mei tot de Gentse Feesten wordt het kruispunt van de beide straten afgesloten. Op die manier creëren ze drie doodlopende straten en een verkeersvrij plein. Gedurende die periode maken de voorbijrijdende (soms voorbijrazende) en geparkeerde auto's plaats voor open ruimte. Ruimte voor ontmoeting, rust, om te spelen, voor mensen met ideeën én voor Het Bomfestival. Lees meer over de Leefstraat.

In de Meibloemstraat-Ooievaarstraat

bomaarde9. WALQ   [fanfaroïde, eclectisch]

Zaterdag 16 mei, 16.15u

009

WalQ is een fanfaroïde uit het Gentse. "Nee," zegt woordvoerder J. Verbeeck, "we zijn geen fanfare, en ook geen bandje met blazers." WalQ ontstond uit een bende oude rotten rond Freddy Walqui, die in 1983 met zijn eenmansfanfare de Medaille d'Or aux Palmes in Fleurus in de wacht sleepte. "We proberen nochtans ook enig enthousiasme te wekken bij de jeugd, door ze regelmatig om pintjes te sturen en ze op die manier de wonderbaarlijke wereld van de muziek en het samenspel te laten ontdekken. Bovendien staan het beter als je hen vooraan op het podium zet", nog steeds volgens hun woordvoerder.

Hun repertoire kan je omschrijven als werelds: van afro tot Zuid-Amerikaans, jazz & blues, van Oost-Europese volksmuziek over Mongools keelgezang, en zo via de Himalaya tot in de woestijn. En ja, zowel originele composities als een selectie van de fijnste werken uit die genres – instrumentaal en vocaal. "Nee",zegt woordvoerder J. Verbeeck, "we zijn geen covergroep en we spelen geen ambiancemuziek. We geven hoogstens een aanzet tot dansen of anderszins bewegen." Kortom: stilzitten verboden!

Beeld Sara D'Ercole


WalQ speelt ook op zaterdag 16 mei, 15.00u & 17.30u in het Acaciapark

De Fanfare van het Vuur vertrekt op zaterdag 16 mei, 15.00u vanuit het Pierkespark en trekt dan naar de Leefstraat – zie Muziek
In de Leefstraat is ook werk te zien van Lise Vanlerberghe & Carolina Van Eps Jimenez – zie Rout’Art

 

 
 


 

DEPOT 3 | straatwoordenaAR

Straatwoordenaar vzw is een sociaalartistieke organisatie die inzet op cultuur met een huiskamergevoel om die bewoners die door hun specifieke situatie geen of beperkte toegang hebben tot deelname aan of beoefening van cultuur toch mogelijkheden te bieden. Straatwoordenaar vzw zet samen met buurtbewoners en -organisaties emancipatorische processen op om hen zo toegang te geven tot een breder netwerk met duurzaam karakter. - www.straatwoordenaar.be

Bij Straatwoordenaar, Hamerstraat 128 [15p]

bomaarde10. ANNA BRAG   [singersong, gospel]

010
010
010

Vrijdag 15 mei, 20.00u

Anna Brag is een singer-songwriter die sinds 2001 drie cd’s heeft opgenomen. Ze stond niet alleen op heel wat podia in binnen- en buitenland maar heeft ook een verleden als straatmuzikant in Amsterdam en Londen. Ze vergelijkt haar stijl het liefst met die van Patti Smith. In haar songs hoor je dan ook invloeden uit punk maar evenzeer uit gospel, jazz en soul.

www.reverbnation.com/annabrag


 
 


 
 

bomaarde11. VEERLE ERNALSTEEN  VERHALEN VOOR VOLWASSENEN  [vertelling, humor]

011
011
011

Zaterdag 16 mei, 15.00u

Veerle Ernalsteen brengt verhalen uit verschillende windstreken: Italiaanse literatuur als de Decamerone, Afrikaanse volksverhalen, 1001-nacht, Grimmige sprookjes, Vlaamse verhalen,…. Er loert niet alleen romantiek maar ook sensualiteit om de hoek in haar vaak pittige man-vrouwverhalen. Veerle vertelt op een frisse, eigenzinnige manier, met veel humor én in interactie met het publiek. Of dat nu volwassenen zijn of niet…

iwww.straatwoordenaar.be/veerle-ernalsteen

 
 


 
 

bomaarde12. CATHERINE DELASALLE SOLO   [poëtische muziek]

008

Zaterdag 16 mei, 20.00u

Catherine Delasalle laat haar woorden stralen in muzikale landschappen. Ze neemt je mee naar een heel vrouwelijke en gevoelige wereld. Een poëtisch verhaal dat door haar gebruikt wordt om onze ogen te openen. Catherine is altijd op zoek geweest naar vrijheid en authenticiteit. Als de persoonlijkheid van haar verhaal groter wordt, krijgt haar muziek een universeler karakter.

www.catherinedelasalle.be

 
 


 
 

bomaarde13. HUSSAIN ALHEIDARY  [illustraties, schilderijen]

013
013
013
013

Vrijdag 15 mei & zaterdag 16 mei, doorlopend tijdens de voorstellingen

Hussain Alheidary is een illustrator en schilder. Zijn roots liggen in Irak waar hij zijn eerste creatieve stappen zette als freelance illustrator voor een Irakees tijdschrift voor kinderen. Na het behalen van zijn diploma hoger onderwijs verliet hij Irak en exposeerde hij in Irak, Iran, Syrië, Oostenrijk, Engeland en Nederland. Zijn leven en werk verhuisden achtereenvolgens naar Engeland, België en Nederland.

iwww.alheidary.exto.nl

 
 


 

DEPOT 4 | TUIN VAN HEDEN

De Tuin van Heden is een sociaal-culturele ontmoetingsplaats in Ledeberg. Tijdens de wintermaanden kan je er terecht voor optredens, exposities, performances en andere activiteiten - of er gewoon iets drinken. Tijdens de lente en zomer zijn er ook buitenactiviteiten en wordt er ecologisch getuinierd. Speciaal voor Het Bomfestival verhuizen ze vier dagen naar de Brugse Poort – meer bepaalde de Boerse Poort – en nemen ze een pak kunstenaars, performers en muzikanten mee. - dichterbijithaka.com/detuinvanheden

De Boerse Poort, langs de Drongensesteenweg

bomaarde14. ANNA PERNEEL & CHRIS VANWASSENHOVE PER MAIL BEV(R)UCHT [performance, poëzie]

Donderdag 14 mei, 20.00u

‘Per mail bev(r)ucht’ is een poëtische en opwindende blind date in acht hoofdstukken.

 

bomaarde15. INDRA BOONE & VUURSHOW [singersong, performance]

Vrijdag 15 mei, 20.00u

‘Indra Boone is een jong muzikaal talent uit Gent die langzaamaan de hele wereld betoverd met haar zuivere stem. Naast het begeleiden van een vuurshow zal ze ook verschillende eigen nummers brengen van haar nieuwe album 'Blame it on Disney'.

 

bomaarde16. VAGABUNDOS [rock, reggae]

Zaterdag 16 mei, 20.00u

Blues, funk, reggae, rock, jazz & vooral crazy: tijdens een optreden van deze groep muzikanten van over de hele wereld is het onmogelijk om stil te blijven staan.

 


<

bomaarde17. JULIE KENNIVÉ, PIETER DURNEZ, ANNA PERNEEL, STIJN SIMAEYS & CHRIS VANWASSENHOVE  [groepsexpo]

Doorlopend

‘Verwacht je aan een knap staaltje bloemsierkunst, beeldhouwkunst, theaterkostuumontwerp, zeefdrukkunst en nog veel meer.

 
 


 

DEPOT 5 | ZWALUWSTRAAT Straatfeest

In de Zwaluwstraat

bomaarde18. CHICLETTE [straattheater, voor jong & oud]

Vrijdag 15 mei, 20.00u

008

‘Vijf levensgevaarlijke criminelen zijn wegens besparingen bij justitie op vrije voeten gesteld. Maar wees gerust, de minister denkt aan uw veiligheid! Deze vijf gekken zijn geketend en zolang ze geen ijzerzaag vinden, zijn ze gedoemd om bij elkaar te blijven. Van zonsopgang tot ondergang moeten zij kauwgum van de straatstenen verwijderen. De enige manier om hun ellendig lot te vergeten is... zingen! En dat doen ze uit volle borst.

Chiclette is gebaseerd op het lot van de zogenaamde chaingangs in de VS en er wordt overvloedig uit hun rijke liederentraditie geput. Deze liederen dienden niet enkel om de tijd te verdrijven. De cadans verminderde het gevaar dat ze met pikhouwelen of bijlen in elkaars benen hakten.

Chiclette is de creatie van vijf acteurs die al meer dan 15 jaar samen straatvoorstellingen maken in binnen- en buitenland (voorheen onder de noemer ‘Zinderling’ en ‘Blankenkoorts’). Het uitgangspunt van Chiclette was iets creëren zonder logge decors of technische snufjes. Het resultaat: heerlijke vrijheid - behalve die verrekte ketting rond de enkels.

Met Jaco Jacobs, Kathleen Vervaet, Wim Vanhoe, Goedele Nollet & Peter Vandenbussche

Chiclette speelt ook op

 • woensdag 13 mei, 19.30u bij Zwart Wild + 20.00u & 21.15u in het Kokerpark + 22.30 in het Pierkespark
 • vrijdag 15 mei, 19.30u bij Zwart Wild + 21.15u in het Pierkespark
 • zaterdag 16 mei, 19.30u bij Zwart Wild + 20.00u & 21.15u in het Kokerpark + 22.30 in het Pierkespark

 

bomaarde19. TOO BAD DE TB RECORDS SHOW [hiphop]

Vrijdag 15 mei, 21.15u

In de Zwaluwstraat

008

‘Een hiphopshow met schitterende lines, controversieel en sarcastisch, tot droog en verdrietig. 2 Gekke pubers die niet bang zijn van wat krachtige verses te rappen.

Productie Serdi productions

www.facebook.com/RmLandSteroan?fref=nf

Too Bad speelt ook op

 • Donderdag 14 mei, om 20.00u & 21.15u – Bij Bert & Hilde, Hamerstraat 70 [15p]
 • Zaterdag 16 mei, om 21.15u & 22.30u – Bij Anne-Lien, Ooievaarstraat 122 [20p]
 
 


 

DEPOT 6 | ZWART WILD BOOAMM

Zwart Wild

Zwart Wild smijt alle krochten open, breekt deuren uit en slaat ramen in. Geen kier of spleet is nog veilig voor de vullende kracht van het spel. Het wordt spelen met, voor en door uw leven. In het kader van Het Bomfestival nodigt Zwart Wild een twintigtal artiesten uit op een unieke locatie. Soms moet je goed kijken, soms kan je er niet om heen. En geen paniek: het loket wijst je de weg. Honger of dorst? Onmogelijk, want een stoet koks, barmannen- en vrouwen, serveurs en servietten voederen ogen, oren en magen. Alle voorstellingen vinden plaats in De Binnenweg, tussen de Drongensesteenweg 41 & Vlasgaardstraat 52.

In De Binnenweg, tussen de Drongensesteenweg 41 & Vlasgaardstraat 52

Woensdag 13 mei
  19.30u Chiclette straattheater   buiten max 20p
20. 20.00u Pip’eaux & co verhalen & muziek   loft max 20p
21. 21.15u Kjell Muylle, Sabien Van Moorter, Carine van Bruggen & Marthe Schneider | De Laatste Dingen theater   zolder  
22. 21.15u Cordyceps muziek   concertzaal  
23. 22.30u Hypochristmutreefuzz muziek   concertzaal  
24. 23.00u Love Doctor theater   de grotten  
25. 00.00u Köhn muziek   concertzaal  

 

Donderdag 14 mei
  20.00u Kjell Muylle, Sabien Van Moorter, Carine van Bruggen & Marthe Schneider | De Laatste Dingen theater    zolder max 20p
26. 21.15u Goya muziek   café max 20p
  22.30u Pip’eaux & co  verhalen & muziek   loft max 20p
27. 22.30u Kris Vanderstraeten + Seppe Dyck + Frederik Leroux             muziek   café max 20p


13 & 14 mei, doorlopend 19.00u – 23.00u: Blimp, De Tuinen Van, Het Loket der Beslissingen, DJ Douche, La Lys, het Randje, Eva’s Oven & Bavette

 

Vrijdag 15 mei
19.30u Chiclette straattheater buiten
28. 20.00u Dislexcirque circus buiten
29. 20.00u Wanna slam/poëzie loft max 20p
21.15u Kjell Muylle, Sabien Van Moorter, Carine van Bruggen & Marthe Schneider | De Laatste Dingen theater zolder max 20p
21.15u Pip’eaux & co verhalen & muziek loft max 20p
30. 22.30u Compro Oro - release party muziek concertzaal
00.00u DJ Radio Martiko   concertzaal
31. 00.00u Love Doctor minitheater de grotten

 

Zaterdag 16 mei
  14.00u Meespeeltoneel voor klein mannen & vrouwen     loft max 20p
32. 16.15u Caque Improcomedyshow impro   loft max 20p
  17.30u Dislexcirque circus   buiten  
33. 17.30u Shape of line dans   zolder max 20p
  19.30u Chiclette straattheater   buiten  
  20.00u Kjell Muylle, Sabien Van Moorter, Carine van Bruggen & Marthe Schneider | De Laatste Dingen theater   zolder max 20p
  21.15u Wanna slam/poëzie   loft max 20p
  21.15u Shape of line      dans   zolder max 20p
34. 22.30u We Hopen schroot Doen Leven    impro   loft max 20p

15 & 16 mei, doorlopend 14.00u – 23.00u: Het Vlooienkabinet, Blimp, De Tuinen Van, Het Loket der Beslissingen, DJ Douche, La Lys, het Randje, Eva’s Oven & Bavette

 
 


 

Rout'Art :

Op Rout’Art vind je werk van kunstenaars terug die op een of andere manier beeldend werk maken. Of het nu illustraties, foto’s, schilderijen, installaties of sculpturen zijn, je kan het allemaal zien op één van de twee routes.

Twee routes? Jawel, want wij stippelden twee ware ontdekkingstochten doorheen de Brugse Poort uit. Rout’Art Malem leidt richting de wijk Malem, net over de Rooigemlaan en passeert ook in de Boerse Poort, de volkstuinen van de Brugse Poort. Rout’Art Rooigem beslaat dan weer een ander deel van de wijk: via het Seghersplein en tal van andere locaties passeer je door de wijk Rooigem, ook weer net over de Rooigemlaan.

Rout’Art is op die manier niet alleen een artistieke parcours maar verkent ook de Brugse Poort, met al zijn bekende en minder bekende hoekjes. Alle werken op beide routes zijn iedere festivaldag doorlopend te bezichtigen vanaf 14.00u (tenzij anders vermeld).

 

DEPOTS

DEPOT 3 / STRAATWOORDENAAR
HUSSAIN ALHEIDARY NR 13
Vrijdag 15 mei & zaterdag 16 mei, doorlopend tijdens de voorstellingen

DEPOT 4 / TUIN VAN HEDEN
JULIE KENNIVÉ, PIETER DURNEZ, ANNA PERNEEL, STIJN SIMAEYS & CHRIS VANWASSENHOVE NR 17
Doorlopend

bomaarde35. AAGJE VAN DAMME ONCE, I STARTED DRAWING [illustraties, animatie]

006

In de Kringloopwinkel, Pierkespark

Kunstenares Aagje Van Damme presenteert geïllustreerd werk (schetsen, schilderijen & illustraties) en animatiefilm. Haar eerste kortfilm heet ‘Neka’, een stop motion film en volledig uit papier gemaakt. In het andere deel van de expo zijn schetsboeken met studies, tekeningen en illustraties, enkele schilderijen op doek en prints van digitale werken te zien

De 22-jarige Van Damme is afkomstig uit Wetteren en studeert animatiefilm in Brussel, aan het Rits. Naast animatiefilm is ze ook bijna dagelijks bezig met tekenen, schilderen en illustreren. En vooral veel experimenteren.

Steun bij animatiefilm Nemo Henckel (aka Antira)

aagjevd.tumblr.com


 
 


 
  bomaarde 36. ALINA VERNAEVE   [schilderijen]

036

In de Korhoenstraat

Alina Vernaeve exposeert op de Rout’Art een aantal schilderijen, van affiche- tot postkaartformaat. Haar schilderijen weerspiegelen haar innerlijke ik, wat er in haar leven gebeurt. Een soort dagboek in schilderijen dus. De techniek die Alina gebruikt is batik.

users.myonline.be/alina

 
 


 
 

bomaarde37. AN WILLEMS CELLARIUM   [expo, multimediaal]

037

In de kelder van Bij’ De Vieze Gasten, Pierkespark

Dompel je onder in een wereld tussen licht en donker. Vanuit een grote fascinatie voor licht en schaduw gaat An Willems steeds op zoek naar inspirerende ruimtes. Ze vertrekt vanuit de ruimte, dwaalt erin rond om er uiteindelijk iets in te laten gebeuren. Wat staat op voorhand niet vast maar ze hoopt dat de toeschouwer even kan wegdromen naar een andere wereld en weggerukt wordt uit de dagelijkse beslommeringen.

An Willems is een multimediale kunstenares met een grote interesse in materie en ruimtes. Haar werk is zeer eigen, vertrekt vanuit dingen die haar leven kruisen. An werkt af en toe al samen met Sarah Vlerick, een jazzmuzikante die in het verleden verschillende soundscapes componeerde bij haar werk.

www.anwillems.be

 
 


 
 

bomaarde38. ANAÏS VAN GOETHEM ONDER DE WOLKEN   [illustraties, poëzie] KASK!

Bij Mia, Sparrestraat 13. Tijdens de optredens op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

038

Op Rout'Art

Als kind voelde Anaïs Van Goethem al de drang om te scheppen. Ze ervaart haar leven als zinvol wanneer ze in haar atelier werkt. Toch creëert ze niet alleen voor zichzelf. Inspiratie vindt Anaïs in de natuur, de sfeer en het licht van een bepaalde plek, de groeiwijze van bomen, de wolken aan de hemel… Deze vluchtige momenten worden vastgelegd en fungeren als uitgangspunten voor nieuw werk.

De laatste twee jaren heeft Anaïs zich toegelegd op de tekenkunst. De tekening laat haar toe om spontaan, open en fijngevoelig te werken. Alsof ze spreekt, denkt en voelt met het penseel en het potlood. De werken op Rout’Art zijn weerspiegelingen van verlangens, gemoedstoestanden en herinneringen.

www.madebyanais.be

 
 


 
 

bomaarde39. ART CINEMA OFFOFF YOUNG VAGRANTS [experimenteel, film]

039

In Trafiek vzw, Haspelstraat 37 (Pierkespark)

De Gentse organisatie voor experimentele film Art Cinema OFFoff toont elke maandagavond historische en actuele experimentele films. Met het format ‘Young Vagrants’ lanceerde OFFoff een internationale open call voor jong experimenteel filmgeweld. De selectie wordt gescreend op Het Bomfestival. De films zijn analoog of digitaal, verschillende genres door elkaar, maar altijd uitdagend of vernieuwend in vorm en inhoud. De vertoning duurt zo’n 90’ en toont films uit België, Nederland, Duitsland, Brazilië en Canada.

In de selectie Sarah Bijlsma: Identifying Europe (NL - beeld) // Anne Reijniers: Looking at Marie (BE) // Diederick Nuyttens: TTTelevision Toxicator (BE) // Jacky De Groen: Eclipse (BE) // Eva Giolo: Shattered (BE) // Koen Van Goethem: Tropical Excuse (BE/TH) // Jeroen Cluckers: Ships in Distress in a Datamosh (BE) // Willehad Eilers: In the Hole (DE) // Krefer: Estudo de Persistência (BR) // Cylixe: Flotsam (DE) // Milena Vergara: Mémoire/3 (BE) // Elīna Špura: Nagger (BE) // Johannes Langkamp: Videosketches 2012 (NL) // Eva Kolcze: Badlands (CA)

www.offoff.be

 
 


 
 

bomaarde40. BERT VUYLSTEKE (ASIT) [graffiti]

040
040
040

In het Pierkespark

Bert Vuylsteke alias ASiT is een artiest die zich al sinds 1997 met straatkunst en specifiek graffiti, bezig houdt. Na een kleurrijke periode is zijn stijl omgeslagen in fotorealistisch zwart/wit werk. Zijn laatste kunstwerken kenmerken zich door de combinatie van het cartooneske in combinatie met oudere fotografisch werk.

www.bertvuylsteke.webs.com

 
 


 
 

bomaarde41. CAROLINA VAN EPS JIMENEZ   [fotografie]

041
041
041
041
041
041

In de Leefstraat Meibloemstraat-Ooievaarstraat

Carolina Van Eps Jimenez brengt werk gebaseerd op bewegingskunst. Ze maakt installaties en onderzoekt het creatieve proces in al zijn facetten. Improvisatie via dans en interventies in de publieke ruimte staan central in haar werk.

Carolina behaalde de titel Master of Visual Arts aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel, en de titel Master in Performing Arts aan de Universiteit Francisco de Paula in Bogotá. Ze maakt deel uit van de impro-onderzoeksgroep The Tuning Brussels Band.

 
 


 
 

bomaarde42. DIEDERICK NUYTTENS SIDMAR  [video, schilderijen]

037

In de Kringloopwinkel, Pierkespark

Landschappen, bouwsels en personages verstillen op Diederick Nuyttens’ doeken. De verf gedraagt zich nooit echt zwaar of stolt niet in dikke loden klodden. Eerder zijn het de gevoelige nuances, de sobere en efficiënte kadrering, het spel tussen voor- en achterplan en de doorzichtbaarheid van de lagen die het geheel zijn monumentaliteit schenken. Met geduld en trefzekerheid ving Nuyttens ze op zijn doek. Nuyttens pelt in zijn video's en schilderijen een flinterdun laagje van de werkelijkheid. Niets is nog verborgen en wat overblijft voelt oprecht aan.

www.diedericknuyttens.be

 
 


 
 

bomaarde43. ELISABETH IDA MULYANI HIJABERS (DE ONTHULDE SCHOONHEID VAN MOSLIMA’S)   [fotografie] KASK!

Op het Fonteyneplein

043
043
043
043

In haar werk onderzoekt fotografe Elisabeth Ida Mulyani het idee van schoonheid en vrijheid binnen religieuze beperkingen. Kan de manier van zich op te maken ons iets vertellen over hoe geëmancipeerd vrouwen zijn? De vastberaden blik van de fotografe onthult bovendien dat een hoofddoek niet alleen culturele, maar ook economische kwesties zijn. Ze stimuleren zelfvertrouwen en macht of onderwerping en gehoorzaamheid.

In Indonesië is de trend voor moslima’s de hijab, die in alle smaken en kleuren voorkomt. Deze vrouwen willen zichzelf tonen zoals ze zich voelen: ongecomplexeerd en speels, ondanks of dankzij hun hoofddoek. De vrouwen op de foto’s maken deel uit van de HMC, Hijaber Moms Club, een select clubje van rijke echtgenotes. Een vergelijking met een islamitisch land zoals de Verenigde Arabische Emiraten laat duidelijke verschillen zien. Daar is de klederdracht veel traditioneler en gaan de vrouwen allen in het zwart gekleed – de abaya, met of zonder sheyla/hoofddoek- en de mannen in het wit – de dishdasha. Een van de portretten beeldt Sheikha Nawar Al-Qassimi uit. Deze moderne Emirati vrouw werkt en rijdt zelf met haar auto, in tegenstelling tot de beperkingen die Saoedische vrouwen ondervinden. Wat we te zien krijgen leidt niet tot grote debatten over de hoofddoek. Voor deze vrouwen is het een cultureel en religieus gegeven waarmee ze leven en toch pogen om zich op te kunnen maken naar de nieuwste trends, zoals vrouwen wereldwijd doen.

Elisabeth Ida Mulyani is geboren in Indonesië en studeerde af aan het KASK Gent in 2010 als Master in de beeldende kunst - fotografie. In haar werk heeft zij een documentaire stijl ontwikkeld met een antropologische invalshoek, waarbij de thema’s cultuur en identiteit centraal staan. Haar reeksen zijn onder andere ‘Inside Embassies in Belgium’, ‘Home’ en recent ‘Supervivere’ over Indonesische ballingen in Europa, slachtoffers van de 1965/6 megapogrom waarbij miljoenen Indonesiërs vermoord werden. Elisabeth heeft tentoongesteld in o.a. het S.M.A.K. Gent, Musée de la Photographie Charleroi, De Brakke Grond Amsterdam, Bozar Brussel,… In mei 2015 wordt haar eerste boek ‘Inside Embassies’ uitgegeven door Art Paper Editions. ‘Hijabers’ is een opdracht van cc Strombeek voor de biënnale Bozar Summer of Photography 2014.

www.elisabeth-ida.com

 
 


 
 

bomaarde44. FAKE, FOXX & PEGGY [schilderijen]

037

Bij Koen & Jessica, Notelaarstraat

Fake, Foxx & Peggy is het artistiek speeltje van Koen Vos en Jessica van der Wiel, beeldende kunstenaars van het eerste uur. Als sluipende jachtdieren schuwen ze niks. Samen kijken ze de katten van de daken, leggen ze hun zout op de slakken en verbeelden ze waarheden die ook fantasie kunnen zijn. Zo is niks wat het is: wat je ziet kan geweest zijn of moet nog komen. Telkens met een nieuwe betekenis in een steeds veranderende context. Wees getuige. De verrassing lonkt.

Koen Vos en Jessica van der Wiel tonen een eigenwijze selectie met werk van het boven vernoemde artistieke genootschap. Deze selectie der werken is te zien tijdens, tussen en na de voorstellingen van d’Accordeonettes (donderdag 14 mei) en Ilse Heip & Gido Van Gent (vrijdag 15 mei), tot het gordijn dicht gaat.

www.bloggen.be/fakefoxxpeggy

 
 


 
 

bomaarde45. FIXATIEF  [fotografie]

037

In de Kringloopwinkel, Pierkespark

Eind 2014 bracht fotocollectief Fixatief ‘Brugse Poort Gefixeerd 2’ uit - het tweede fotoboek van het collectief – en geeft een beeld van hoe het er de laatste vijf jaar aan toeging in de Brugse Poort. Op Het Bomfestival exposeert Fixatief een selectie uit dat boek.

Fotocollectief Fixatief, een project van Bij’ De Vieze Gasten, heeft de Brugse Poort als muze. Sinds 2004 poogt Fixatief het reilen en zeilen van deze boeiende buurt en haar bewoners op de gevoelige plaat vast te leggen. Soms in kleur, soms in zwart-wit, maar steeds met veel nuance. Als woordloze lofzang (of treurlied) op de buurt, recht voor de raap, in al haar wispelturigheid en tegenstellingen, in al haar bakstenen lelijkheid en menselijke schoonheid.

www.fixatief.be

 
 


 
 

bomaarde46. FRANK BASSLEER 15.03.28-C   [fotografie]

046

In de O.L. Vrouw van de Vredekerk Malem, Oud-strijderslaan 1

15.03.28-C’ maakt deel uit van het onderzoeksproject 'De oerstaat van de nieuwe tijd'. Hierin tast fotograaf Frank Bassleer met mijn camera moderne gebouwen af. Wat gebeurt er wanneer het functionele zijn functie verliest? De ruimte, het gebouw, valt volledig op zichzelf terug. Er ontstaat een leegte, zonder betekenis, zonder functionaliteit. De 'onttoverde wereld', zoals Max Weber al in 1919 de modernisering beschreef, wordt opnieuw betoverd. Hoelang duurt het vooraleer een nieuwe functie wordt toegekend? Crisis is een tijd om na te denken, om zich te bezinnen en goed te overwegen in welke richting we verder willen.

‘15.03.28-C’ is gemaakt in een gereconstrueerde kerk die volledig met moderne materialen en technieken is heropgebouwd. Leren we uit crisissituaties, of gaan we nadien gewoon terug door alsof er niks aan de hand was? Hoe verhoudt vernieuwing zich ten opzichte van traditie?

 
 


 
 

bomaarde47. JACK EYRAM AZOR   [Schilderijen]

047
047
047
047
047

Op Rout'Art

Vele dingen zijn in de tijd getransformeerd, gere-integreerd en geëvolueerd in nieuwe dimensies. Het was tot nu toe geen gemakkelijke reis: het gevecht om een persoonlijke identiteit te ontwikkelen – Wie ben ik? Wat is dit? Hoe kunnen we? – blijft verder duren. In Ghana werd de luxe van het zijn overschaduwd door persoonlijke creativiteit en sociale ontwikkeling. En het concept ‘tijd’ bracht tegelijkertijd ook nog eens een oncontroleerbare stress met zich mee. De onmeedogenloze snelheid van het Westen stelde een maatschappij bloot aan een onbekende wereld. Jack Eyram Azor gelooft dat creativiteit zijn hoogste piek bereikt wanneer niets geforceerd wordt, maar juist ruimte krijgt om te groeien in een taal die iedereen begrijpt.

De Ghanese Belg Jack Eyram Azor leeft, studeert en werkt sinds vier jaar in België. Op Het Bomfestival exposeert hij een selectie van schilderijen..

 
 


 
 

bomaarde48. JACK JOHANNES HEMP LANDSCHAPJES   [projectie, animatie]

In de O.L. Vrouw van de Vredekerk Malem, Oud-strijderslaan 1

Jack Johannes Hemp probeert ‘beweging’ te vatten in tekeningen, geluid en projectie. Inspiratie haalt hij uit het gedicht ‘Landschapjes’.

Landschapjes razen voorbij, of ik nu op de metro zit of op de trein. Het zijn de kleuren en geuren die me opbeuren, na een winter die bleef duren. Het zijn de bijen die voorbij zoemen, die er voor zorgen, dat ik de pracht van onze moeder kan benoemen. Het kost alles behalve poen, de kracht van het groen, waar we ecologisch over doen. Bloemen, velden of een bomen partij, na de herfst is hun pracht terug voorbij. Dan neem ik het palet ter hand, en zonder dat mijn ziel in eenzaamheid beland, kopieer ik het platteland. De landschapjes vol vogelgezangen en kruid blijven bestaan totdat ik mijn ogen sluit.

 
 


 
 

bomaarde49. JAN VANDE WOUDE   [fotografie, schilderijen]

049

In het poortgebouw van het Pierkespark

Jan Vande Woude komt naar buiten met zijn werk – foto’s, tekeningen en schilderijen – en dit in het poortgebouw van het Pierkespark. Elke dag van 19.30u tot 20.00u is er ook een muzikaal optreden met Jan op altsax en zijn vriend Erwin Wouters op gitaar.

 
 


 
 

bomaarde50. JEREMY SWINNEN   [instalatie] KASK!

037

Op Rout'Art

Door contextgebonden tekens uit hun gebruikelijke kader te plukken probeert Jeremy Swinnen bij de toeschouwer verwarring te zaaien en verwondering op te wekken. Verwondering is immers ook zijn persoonlijke drijfveer om steeds nieuwe dingen te ontdekken, codes te ontmaskeren en deze op een ludieke wijze aan de toeschouwer over te brengen. Door deze voortdurende omkering van bekende beelden of situaties worden we aangemoedigd om ze te herevalueren. Hoewel we dus als toeschouwer in een bevreemdende situatie worden geplaatst, blijft de ontmoeting met het kunstwerk, door middel van de droge, humoristische toon die de kunstenaar hanteert, toch steeds lichtvoetig en persoonlijk. Deze luchtige humor maak zijn observaties echter niet minder raak.

Jeremy Swinnen studeerde af in 2007 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent als Master in de beeldhouwkunst (beeld en installatie). Jeremy vertrekt in zijn werk vanuit dagdagelijkse en ingeburgerde codes, tekens en symbolen, die hij vervolgens ten allen koste tracht te ondermijnen.

 
 


 
 

bomaarde51. KATO VANPOPERINGHE   [installatie]

In het Biezenstuk

037

Kato Vanpoperinghe maakt virtuele, gedownloade mensen die overdreven worden uitvergroot. De mensen bestaan niet echt (of misschien toch?) maar de foto's dienen enkel en alleen voor het aankondigen van nieuwe architecturale projecten. Er zijn enkele plaatsen in de stad die grondig zullen worden aangepakt in het kader van de stadsvernieuwing. Wat het effect zal zijn kunnen we nog niet weten. Zal het zorgen voor meer polarisering tussen de 'rijke' en 'arme' wijken of zullen deze gloednieuwe stadsdelen zorgen voor meer integratie?

Sedert enkele jaren zorgt kunstenares Kato Vanpoperinghe voor interventies in de openbare ruimte. Voor haar is het de enige werkplek. Op basis van hedendaagse verhalen/realiteiten probeert ze met de installaties en/of performances te zorgen voor een stoorzender in het alledaagse. Op deze manier hoopt ze economische en sociale structuren die ons leven mee bepalen bloot te leggen en bruggen te slaan tussen mens en mens, mens en ruimte.

 
 


 
 

bomaarde52. LISE VANLERBERGHE   [illustraties, cartoons]

037

In de Leefstraat Meibloemstraat-Ooievaarstraat

Lise Vanlerberghe maakt cartoons en illustraties die gekenmerkt worden door een dynamische lijnvoering, een persoonlijke stijl en de absurde humor die erin verweven zit.

http://www.lisevanlerberghe.com/

 
 


 
 

bomaardeLOW   [vitrine-expo]

037

Heldenplein1

Het Laboratorium voor de Ontwikkeling van het nieuwe Wonen (LOW) werd begin 2015 opgericht aan het Heldenplein in Malem, Gent. Een ambitieuze groep inwoners van het ‘eiland’ Malem en een gedreven architectenteam sloegen de handen in elkaar. Ze lanceerden samen een platform voor onderzoek naar waterproof bouwen. LOW is een jonge gedurfde start-up met de blik vooruit, naar de stad van morgen.

http://www.low.gent

 
 


 
 

bomaarde53. Mr. LEENKNECHT   [graffiti, muurkunstenaar]

053

Op de muur van Sofie, Groendreef 6

Mr. Leenknecht werkt als graffiti-artiest, dj en grafisch ontwerper. Als Mr. Leenknecht vermengt hij kunst en muziek met elkaar op zijn eigen manier. In Gent organiseert en draait hij de Besides en de Chunk of Funk-feestjes, scratcht hij er op los bij de plaat ‘Wablief?’ van De Predikanten en hij is deel van het Brusselse collectief Futuristik Soul. Maar op Het Bomfestival laat hij vooral de graffiti spreken.

www.leenknecht.com

 
 


 
 

bomaarde54. MARC-AURÈLE VERSINI   [illustraties, schilderijen]

037

In de Slinke Molenstraat

Marc-Aurèle Versini tekent en schildert alle dagen in zijn atelier in de Brugse Poort. Hij zweet. Hij lacht. Hij discussieert veel met zichzelf. Hij vloekt. Soms zou hij alles in het vuur smijten en van tijd tot tijd toont hij wat hij doet. Een navigatie tussen teken -en schilderkunst.

www.versini.info

 
 


 
 

bomaarde55. MARIA LITTLE DE TERUGKEER VAN HET VERWRONGEN BEELD [fotografie]

055

In de Kiekenstraat

Maria Little, geboren te Newcastle upon Tyne, woont in Gent. Gedreven door het licht en bevangen door schoonheid reist Maria doorheen een droomwereld om je mee te nemen naar haar oases van rust. Vergezeld van een zekere onvatbaarheid dwalen haar beelden tussen schemering en ontwapenende suggestiviteit. Het minimalisme in haar werk omkadert een onuitputtelijke diversiteit aan interpretatie en subjectiviteit van waaruit haar artistieke vleugels openslaan. De bewogenheid van het bestaan met al haar facetten weerspiegelt ze met een beeldende vraagstelling in een uiterst uitnodigende taal.

www.marialittle.be

 
 


 
 

bomaarde56. MOSKA JOURNASTIC PARAPHERNALIA   [schilderijen]

056
056
056
056

In de Sint-Jan-Baptistkerk, E. Seghersplein

Expo

 
 


 
 

bomaarde57. NICOLAS VERRAES UIT HET GOEDE HOUT GESNEDEN   [houtsnede, illustraties]

057
057
057

In de O.L. Vrouw van de Vredekerk Malem, Oud-strijderslaan 1

Nicolas Verraes is een Belgische kunstenaar die werkt rond de relatie tussen de westerse industriële samenleving en de natuur. Zijn werk richt zich voornamelijk op de negatieve impact van de mens en de architectuur op de natuur. Hij maakt gebruik van tekeningen en houtsneden om zijn genegenheid voor de patronen en motieven in de natuur te visualiseren. Dit resulteert in zeer gedetailleerde landschappen waarin hij het toekomstige uitzicht van menselijke en industriële elementen op een absurde manier samenvoegt. De meeste van zijn beelden zijn landschappen die sterk lijken op de landschappen van de aarde, maar die ook een surrealistisch en futuristisch gevoel oproepen. Door het naast elkaar plaatsen van deze twee elementen probeert hij de problematische, maar onvermijdelijke relatie tussen natuur en de mensheid te actualiseren.

Kunstenaar Nicolas Verraes probeert een soort van bewustzijn bij zijn kijkers op te wekken. Hij probeert de mensen bewust te maken van de impact die ze hebben op de esthetische waarde van de natuur en landschappen. Nicolas maakt gebruik van extravagante texturen, patronen en verschillende gebruiken van zijn houtsnedemesjes met zijn zwart-wit houtsneden om intrigerende en vervreemdende panorama's te creëren, die verantwoordelijk zijn voor de opname van de kijker in het werk. De kijker wordt achtergelaten met tegenstrijdige emoties van zowel genegenheid en afstoting.

nicolasverraes.tumblr.com

 
 


 
 

bomaarde58. NYIRANEZA WUYCKENS & MAARTEN MARCHAU  

058
058
058

In het Pierkespark, in de vitrine van de Kringloopwinkel

Als patroontekenaar is Nyiraneza Wuyckens architect van het menselijk lichaam. Haar ontwerpen zijn een uiting van het onbewuste. Sommige stukken zijn tijdloos en maatloos, met in de toekomst misschien een stukje Afrikaanse print. En: haar stukken zijn altijd exclusief en uniek: Nyiraneza kopieert nooit een stuk. Rout’Art toont een selectie van haar werk.

Nyiraneza Wuyckens is afgestudeerd als ontwerper/patroontekenaar. Het meeste van haar tijd steekt ze in het tekenen van patronen. De architect van het menselijk lichaam, zo zou je Nyiraneza kunnen omschrijven. Haar doel is om stukken te ontwerpen die geen maat hebben, ‘Sizeless Collections’. Door haar stoffenkeuze en kennis van patronen ‘valt’ het kledingstuk sensueel, zowel voor smalle taille als voor een maatje meer. De invloed van tijd op de fotografische beeldvorming als tegenpool voor het traditionele stilstaand beeld heeft fotograaf Maarten Marchau steeds geboeid. Het is dan ook een dikwijls terugkomend element in zijn werk. Daarbij aansluitend werkt hij ook rond de afwezigheid van een subject in de scene, wat het gevoel van een ontbrekende aanwezigheid opwekt, een niet-aanwezigheid. Ook de confrontaties met dood en leven, van relict en groei, van jong en oud, transformaties en metamorfoses zijn terugkerende thema's.

Beeld Marie Bogaert

nyiraneza-wuyckens.tumblr.com

 
 


 
 

bomaarde59. PAUL BEANTI AFGROND II / DE LAATSTE WALS   [schilderijen]

059

In de kerk Sint-Jan-Baptist, E. Seghersplein

Schilder Paul Beanti verbeeldt het manicheïstische - een oude religie die gelooft in de tegenstelling tussen licht en duisternis, tussen goed en kwaad - en dualistische van het leven. Zijn visie vertelt over de liefde als bron van contradictie en kwetsbaarheid, een krachtsverhouding die voor hem ook een dynamische weergave van angst is. Paul presenteert twee nieuwe werken op Het Bomfestival: ‘Afgrond II’ (olieverf op doek) en ‘De laatste wals’ (pigmenten & gekleurde inkt op papier).

Beeld Arne Naert

 
 


 
 

bomaarde60. PAUL BERT   [fotografie]

060
060
060

Bij Paul, Wielewaalstraat 30

Fotograaf Paul Bert – Fixatief-lid van het eerste uur – presenteert op Het Bomfestival een beknopt overzicht van zijn werk en optische illusies. En passant verfraait hij het beeld van de straat waar hij zelf woont. Gluur gerust binnen en buiten.

 
 


 
 

bomaarde61. PETER DE PREZ  USEUM [interventie, sculptuur]

In de O.L. Vrouw van de Vredekerk Malem, Oud-strijderslaan 1

061

Peter De Prez maakt sculpturen met kettingzaag en vuur. Op de Rout’Art creëert hij in situ nieuw werk.

 
 


 
 

bomaarde62. REINOUT DE WULF   [interventie, uitvinder] KASK!

Op Rout'Art

062
062
062
062

Man van de ideeën: als er één iets is waarmee je Reinout kan beschrijven dan is dit het wel. Op zijn elfde wou hij uitvinder worden, elf jaar later behaalde hij zijn diploma als Industrieel Productontwerper. Ondertussen studeert Reinout vrije beeldende kunsten aan de School of Arts in Gent en volgend jaar wil hij graag afstuderen met een catalogus van ideeën 'voor een meer poëtische toekomst'. 

Zijn ideeën reiken verder dan de gangbare producten die je in de winkel kan kopen. Ideeën voor sculpturen, sociale interactie, stadsmeubilair, straattheater, speelse installaties, belevingsexperimenten,... Met zijn uitvindingen probeert Reinout wat meer poëzie in zijn omgeving te brengen. Zijn ultieme doel is om de 'volwassen geworden mens' terug aan het spelen te brengen.  reinoutdewulf.tumblr.com

reinoutdewulf.tumblr.com

 
 


 
 

bomaarde63. ROBBERT VAN WYNENDAELE DE TWEEKOPPIGE MINNAAR   [schilderijen]

063
063
063
063

In de Sint-Jan-Baptistkerk, E. Seghersplein

De tweekoppige minnaar is een varken. Hij houdt van mannen, vrouwen en dieren. Op een vernissage zou hij nog liever in zijn hand kakken dan naar het toilet te gaan. Er zijn maar weinig mensen die hem begrijpen, hem in al zijn vettigheid kunnen vatten, maar ook maar enkelen die hem kunnen weerstaan.

 
 


 
 

bomaarde64. SARA VANHYFTE   [illustraties, fotografie] Geannuleerd

037

In de Korhoenstraat

Kunstenares Sara Vanhyfte presenteert op Rout’Art tekeningen en een selectie van haar fotografisch werk.

www.face-up.be

 
 


 
 

bomaarde65. SOETKIN CLAEYS   [schilderijen]

Op Rout'Art

Soetkin Claeys exposeert een zevental schilderijen. In haar werk staan steeds vrouwen centraal, en dan vooral vrouwengezichten. Enerzijds is ze gefascineerd door de schoonheid ervan, anderzijds wil ze de expressie en het gevoel dat ze oproepen vatten met haar penseel. Sober zwart-wit wordt afgewisseld met uitbundige kleuren.

 
 


 
 

bomaarde66. THOMAS NOËL

066

In de Sint-Jan-Baptistkerk, E. Seghersplein

Tiferet betekent in het Hebreeuws letterlijk ‘eer’, ‘schoonheid’. Tiferet is ook onderdeel van de Kabbalistische levensboom, de Sefirot en vertegenwoordigt de ideale balans tussen gerechtigheid en schoonheid, nodig voor het goed functioneren van het universum. In het universum van musicus en fotograaf Thomas Noël werd dit de draagmoeder voor de tentoonstelling ‘Meshugge’ met een fotoreeks over het Jerusalem-syndroom tijdens de milleniumwende.

www.thomasnoel.be

 
 


 
 

bomaarde67. TOON BENOOT HIER  [installatie, fotografie]

067

In de inkomhal van de rode blok van de Leiekaai

‘Hier’ is een project van Toon Benoot in de woontorens aan de Leiekaai. ‘Hier’ draait rond de blik op een nieuwe publieke plek: welke betekenis kan deze plaats in transitie door naburige bewoners toebedeeld krijgen? Welke indruk laat deze na op de mensen met inkijk. Met welke blik wordt gekeken naar de nieuwe doorgang, en hoe kan deze blik verschillen per balkon. Twee meter links, twee meter boven, hetzelfde beeld maar een andere blik. De Binnenweg wordt gedocumenteerd, vertrekkend uit de private blik van omwonenden. De reeks indrukken worden gebundeld in een beeldverslag. Hetzelfde beeld, 31 keer, uit een andere blik.

 
 


 
 

bomaarde68. VEERLE VAN NUFFELEN [kleisculpturen]

067

Bij Veerle, Zinniastraat 9

‘‘Land-E-scape’ is een kleilandschap vol vlakten, putten, drempels, heuvels, rivieren . Waar droom jij van? Waar kom je vandaan ? Meer natuur? Een of andere tempel, met of zonder minaret? Spectaculaire bruggen? Of een of ander personage dwalend in de omgeving van…
Kom langs tijdens Het Bomfestival en help mee het in sneltempo veranderende landschap vorm te geven.

 
 


 
 

bomaarde69. ZWART WILD  [interventie]

069

In de foyer van Bij’ De Vieze Gasten

Zwart Wild is een werk- en ontmoetingsplek in de Brugse Poort. Vanuit hun atelierwerking nemen ze de foyer van Bij’ De Vieze Gasten onder handen en vormen meteen ook het start- en eindpunt van Rout’Art.

 
 


 

Muziek :


BIJ’ DE VIEZE GASTEN

 • HIPHOPSTRAATGEBEUREN + DJ MISS MOSCOU NR 2
  Woensdag 13 mei, 22.30u
 • BINAIR01 NODIGT UIT: AMBRASSBAND + MNSR ZÉR0 (DJ-set) NR 3
  Donderdag 14 mei, 22.30u
 • TIN SOLDIER IN THE UNDERWOODS + DJ EBARA NR 4
  Vrijdag 15 mei, 22.30u
 • BRAZZMATAZZ + DJ TANASHA NR 5
  Zaterdag 16 mei, 22.30u

DEPOTS

DEPOT 1 / IRIS THISSEN

 • JASMIEN AERNOUT & BAND NR 6
  Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u
 • JACK IN THE BOX NR 7
  Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u
 • WY ZYN ZY NR 8
  Zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

DEPOT 2 / OOIEVAARSTRAAT

 • WALQ NR 9
  Zaterdag 16 mei, 16.15u

DEPOT 3 / STRAATWOORDENAAR

 • ANNA BRAG NR 10
  Vrijdag 15 mei, 20.00u
 • CATHERINE DELASALLE NR 12
  Zaterdag 16 mei, 20.00u

DEPOT 4 / TUIN VAN HEDEN

 • INDRA BOONE & VUURSHOW NR 15
  Vrijdag 15 mei, 20.00u
 • VAGABUNDOS NR 16
  Zaterdag 16 mei, 20.00u

DEPOT 5 / ZWALUWSTRAAT

 • TOO BAD NR 19
  Vrijdag 15 mei, 21.15u

DEPOT 6 / ZWART WILD

 • CORDYCEPS NR 22
  Woensdag 13 mei, 21.15u
 • HYPOCHRISTMUTREEFUZZ NR 23
  Woensdag 13 mei, 22.30u
 • KÖHN NR 25
  Woensdag 13 mei, 00.00u
 • GOYA NR 26
  Donderdag 14 mei, 21.15u
 • KRIS VANDERSTRAETEN + SEPPE DYCK + FREDERIK LEROUX NR 27
  Donderdag 14 mei, 22.30u
 • COMPRO ORO NR 30
  Vrijdag 15 mei, 22.30u

 

 

 

bomaarde70. 4BEAUFORTE FLUITKWARTETTEN DOORHEEN DE 20STE EEUW [kamermuziek, klassiek]

070

Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u + Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Nele, Kastanjestraat 8 [15p]

Vier enthousiaste fluitisten, studerend aan de LUCA School of Arts, besloten in 2011 samen een fluitkwartet op te richten. Het resultaat werd 4beauforte. Ze brengen een repertoire dat gaat van classicisme tot hedendaagse en lichtere 20ste eeuwse muziek.

4beauforte speelde in het verleden op de voorstelling ‘Het gesproken boek Live’, een project voor blinden. Verder begeleidden ze een koorproject en speelden ze concerten voor Jeugd & Muziek. 4beauforte werkt ondertussen aan een eerste kindervoorstelling. 4beauforte behaalde in 2012 op de ‘European competition clarinet, saxophone and chamber music’ in Luxemburg een zilveren medaille. Ook op de wedstrijd Svirél in Slovenië gingen ze aan de haal met een zilveren award.

Met Annelies De Dauw, Esther-Ellen van der Veen, Hannelore Bollen & Liesbet Vanherck

www.4beauforte.be


 
 


 
 

bomaarde71. A BLUE VELVET   [akoestisch, jazz]

071

Zaterdag 16 mei, 17.30u & 20.00u

Bij Steven, Kaarderijstraat 45 [15p]

Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Lieselore, Herderstraat 29 [35p]

Drie jaar geleden startte Aanloophuis Poco Loco met een akoestisch jazzproject. Doel: Poco Loco als sociaal project bekend te maken aan een breder publiek. Ondertussen is dat muzikaal project uitgegroeid tot een volwaardige topgroep, A Blue Velvet. Het kwartet speelt herwerkte, jazzy covers met een vleugje nostalgie. Je waant je zó op een zonovergoten terras in Brazilië.

Ingrid Van Hoorebeke nam eerder de zang voor haar rekening in de RV Caparros Band, waarin ook Sal La Rocca – de contrabassist van Vaya con Dios – speelt.

Met Ingrid Van Hoorebeke (zang), Wim Haeck (akoestische gitaar), Geert Calis (saxofoon) & Pieter-Jan Beghein (mondharmonica)

www.aanloophuispocoloco.be

 
 


 
 

bomaarde72. ACCIDENT TRÈS GRAVE   [dansbare pop, funk]

072

Zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Veerle, Zinniastraat 9 [25p]

Accident Très Grave is een kwartet dat twee jaar geleden het levenslicht zag. Inspiratie wordt geput uit alle soorten dansbare muziek. De band combineert funky klanken met verschillende genres en invloeden: van reggae tot afro-rumba tot nerveuze new wave. Dansschoenen aantrekken is de boodschap want blijven zitten is geen optie.

Van & met Joery Gesquire (drum & beats), Kris Michiels (gitaar & zang), Tim Bracke (bas) & Simon Dehullu (trompet)

 
 


 
 

bomaarde73. ALEXANDER   [kamerfolk, Engelstalig] KASK!

073

Zaterdag 16 mei, 15.00u & 16.15u

Bij Rop & Marij, Ooievaarstraat 98 [20p]

Alexander brengt eigenzinnige, Engelstalige kamerfolk. Hun muzikale ideeën hebben wortels in de jazz en klassieke muziek, maar blijven even aanstekelijk en toegankelijk als melodische pop. Referenties voor de meerwaardezoeker: Sufjan Stevens, Fleet Foxes, The Divine Comedy, Laura Marling, M. Ward en veel ander schoon volk.

Sander Geudens studeert kleinkunst aan het conservatorium in Antwerpen. Lise Daelemans studeert muziekproductie aan het conservatorium in Gent.

Met Sander Geudens (muziek, tekst, zang & akoestische gitaar) & Lise Daelemans (zang & akoestische gitaar)

www.facebook.com/SandergeudensAlexander

 
 


 
 

bomaarde74. AN-SOFIE NOPPE   [singersong, kleinkunst]

074
074
074
074
074

Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u (solo) + Zaterdag 16 mei, 15.00u, 16.15u, 17.30u, 20.00u, 21.15u & 22.30u (duo, met zus Elien Noppe)

Bij Greta, Dapperheidstraat 19 [15p]

Sinds januari 2013 treed An-Sofie Noppe op onder haar eigen naam. Na de singles ‘Peperkoekenhart’ en ‘Vogelvrij’ nam ze in 2014 ‘Sprookje’ op, in een productie van Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy). Daarna stond ze in de halve finale van Nekka en speelde ze op Festival Dranouter.

Op 11-jarige leeftijd ontdekte An-Sofie Noppe haar passie voor het zingen en mocht ze mee op stage met de Tsjechische zangeres Iva Bittova. Daar zette ze haar eerste stappen op grote podia - Stadsschouwburg Hasselt, Kunstencentrum Vooruit, De Minard,… In die tijd ontstond Sidus, een a capella trio. Met de groep Le Vélo Vert doorkruiste ze het hele land. Singles ‘Rode schoenen’ en ‘Tijger’ waren regelmatig te horen op Radio 2. In april 2012 won An-Sofie De Muziekklas van Radio 2, in het genre kleinkunst. Nu focust ze zich vooral op het schrijven van eigen liedjes.

www.ansofienoppe.be

 
 


 
 

bomaarde75. BANG-UP! OPERA GRAND OPERA   [opera dus]

075

Zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Henry & An-Sofie, Sparrestraat 33 [20p]

Het prettig gestoorde operacollectief Bang-up! Opera tekent opnieuw present op Het Bomfestival. Deze keer nemen ze enkele grootse operamomenten onder handen onder de titel ‘Bang-up! Opera’s Grand Opera Night’. Vooral de Italiaanse meesters zoals Verdi, Puccini en Rossini komen aan bod maar ook Richard Strauss, Léhar en Offenbach staan op het menu. Vier zangers brengen delen uit ‘La Traviata’, ‘Carmen’, ‘Rigoletto’, ‘Il barbiere die Siviglia’, ‘Orphée aux enfers’, ‘Romeo en Julia’ van Gounod, ‘La Bohème’, ‘Tosca’ en een vleugje operette uit ‘Die Fledermaus’ van Strauss. En als toetje: een stuk uit de komische opera ‘Giudetta’ van Franz Léhar. Van komedies tot tragedies en alles daar tussenin: niets is onmogelijk.

Bang-up! Opera is een pop-up operatheatertroep bestaande uit professionele en internationaal gerenommeerde zangers en zangeressen. Met hun producties wil het gezelschap buiten de traditionele operamuren treden en opera toegankelijk maken voor iedereen.

Met Yvette Loynaz (sopraan), Annelies Van Hijfte (sopraan), Mauricio Villanueva Espinosa (tenor), Bruno De Canne (bariton) & Caroline James (piano) - Scenografie Ronny Lauwers

www.bangupopera.com

 
 


 
 

bomaarde76. CHICKEN SUPREME   [blues]

076
076
076

Zaterdag 16 mei, 17.30u, 20.00u & 21.15u

Bij Hilke, Phoenixstraat 102 [10p]

Overdaad en gebrek, misdaad en straf, het mannelijk geslachtsorgaan en de manier waarop het te gebruiken: met de vintage blues van Chicken Supreme passeren alle grote thema’s de revue. Tijdloze muziek dus, maar ook hyperpersoonlijk. De haan kraait het hardst op zijn eigen mesthoop!

Met Luc Callaert (zang), Bram Beelaert (elektrische gitaar/slidegitaar), Hendrik Roelandt (elektrische bas) & Frederick Decocker (drums)

www.soundcloud.com/chickensupreme-1

 
 


 
 

bomaarde77. D’ACCORDEONETTES VIJF ACCORDEONBOMMEN!   [accordeon!]

077

Donderdag 14 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Koen & Jessica, Notelaarstraat 16 [10p]

Vijf pittige dames uit het Gentse nemen je een half uur mee op een vrolijke, ingetogen, dramatische en romantische reis doorheen het accordeonlandschap. Ze bewijzen met hun muziek dat accordeon zoveel meer kan zijn dan alleen maar het volkse instrument met de gekende volkse deuntjes.

d’Accordeonettes bestaan uit een bonte mengeling van jonge en oudere dames, van ancien tot niet-zo-ancien-meer. Allen zijn ze in de leer geweest bij de fantastische accordeoniste Tine Vandenbussche. Twee jaar geleden besloten de vijf hun oefenkamertje te verlaten en op te treden met een gevarieerd en boeiend oeuvre. d'Accordeonettes: de enige vrouwelijke accordeongroep in België!

Met Brigitte Maugein, Annelies Crucianelli, Cristel Ballone Burini, Peggy Marinucci & Els Borini

www.facebook.com/daccordeonettes

 
 


 
 

bomaarde78. DARLING DAISY   [singersong, rock]

078

Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Marc, Meibloemstraat 120b [40p]

Melancholische singersongwriter of rock voor mietjes? Het vijfkoppige Gentse Darling Daisy werd in 2013 opgericht om een stapeltje verwaarloosde liedjes op de planken te krijgen. Recent doken ze zelfs de studio in om een EP op te nemen. De release is gepland voor 2015.

Met Mattias De Backer (zang en gitaar), Jeroen Weckhuyzen (zang en percussie), Ward Christens (drums), Steven De Wit (zang en bas) & Marc Weyts (toetsen)

 
 


 
 

bomaarde79. FANFARE VAN HET VUUR   [fanfare]

In het Pierkespark & Leefstraat Meibloemstraat-Ooievaarstraat – Zaterdag 16 mei, 15.00u
In het Pierkespark – Zaterdag 16 mei, 16.15u, 20.00u & 21.15u

In het Pierkespark & Leefstraat Meibloemstraat-Ooievaarstraat

079

De Fanfare van het Vuur is opgericht door muzikaal leider Peter de Boer van Fort van de Verbeelding, Utrecht. De Fanfare neemt voor haar producties als uitgangspunt wat er in de stad gaande is en wat de inwoners van de stad bezielt. De Fanfare sluit hier muzikaal, theatraal en verbindend op aan.

De Fanfare van het Vuur is het huisorkest van Fanfare 11-11, die nu sinds een aantal jaar de jaarlijkse Utrechtse Sint Maartens Parade muzikaal omlijst. Daarnaast duikt het orkest op in buurten, op scholen, op festivals en zomaar op straat. In het kader van de start van de Tour de France vanuit Utrecht begin juli is de Fanfare van het Vuur bezig een 100-koppig fietsend orkest te vormen - Orchestre Bicyclette - waarin allerlei muziekgroepen uit de Utrechtse samenleving vertegenwoordigd zullen zijn. Voor Het Bomfestival laten ze de fietsen nog even thuis.

Met Peter de Boer (bugel - muzikaal leider), Twan Stekelenburg (baritonsax & drums), Roelof Wittink (sousafoon & zang), Viève Buijs (accordeon), Jolanda Panis (accordeon), Liesbeth Faber (contrabas), Tess de Reus (viool) & Kitty Vijverberg (gitaar)

 
 


 
 

bomaarde80. FERNANT ZESTE DRAMA   [singersong, roots]

080

Woensdag 13 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Roos, Phoenixstraat 150 [15p]

Fernant Zeste, bluesy singer songwriter, brengt tijdens Het Bomfestival nummers uit zijn nieuwe album ‘Drama’. Heel intiem deze keer, enkel stem en gitaar én bijna akoestisch. Misschien komt er wel een speciale gast meedoen.

Fernant Zeste tourt al vier jaar door Europa en maakte drie albums.

www.reverbnation.com/fernantzeste

 
 


 
 

bomaarde81. FOO TUI   [Nederlandstalig, singersong]

081
081
081
081

Woensdag 13 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Anne, Phoenixstraat 44 [20p]

Foo Tui (lees: fauteuil) brengt een akoestisch en gevarieerd menu van eigen Nederlandstalige songs. Hun werk bulkt van de poëtische, melancholieke teksten en melodieuze muziek in een stijl tussen pop en chanson. De songs van deze vierkoppige Gentse band zijn opgebouwd rond de warme klanken van cello, accordeon, gitaar, (samen-)zang en percussie. De ene keer klinken ze intiem en breekbaar, de andere keer swingen ze de pan uit.

Met Jason Anderson (cello), Yves Bex (gitaar & zang), Bram Ghyoot (accordina & accordeon) & Patrik Berx (percussie) - Muziek & teksten Yves Bex - Arrangementen Foo Tui

www.soundcloud.com/footui-muziek

 
 


 
 

bomaarde82. ILSE HEIP & GIDO VAN GENT [protestsongs]

082

Bij Natasha -Woensdag 13 mei, 16.15u & 17.30u
Bij Koen & Jessica ,-Vrijdag 15 mei, 21.15u & 22.30u

Bij Natasha, Sparrestraat 36 [15p]
Bij Koen & Jessica, Notelaarstraat 16 [10p]

Protestsongs hebben in verschillende periodes en streken een bewustzijn opgewekt. Ze zijn een prima middel om boosheid en verontwaardiging een stem te geven. Je hebt harde songs – zie de punkbeweging – maar er zijn ook pareltjes die je met zachte hand wakker schudden. Zangeres Ilse Heip koos, op melodie en inhoud, een paar liederen uit ‘Mistero Buffo’ (Brecht / Van De Velde), het oeuvre van David Rovics en Tracy Chapman en anderen. Ze brengt Gido Van Gent mee, de man van het Gentse levenslied. Niet toevallig want sommige nummers van Gido kan je ook catalogeren onder protestsong. Dit duo speelde eerder al een concert op de Dag van verzet tegen armoede en de Grote Parade van Hart boven Hard. En nu dus in een woonkamer in jouw buurt.

 
 


 
 

bomaarde83. L’HEURE DU MALHEUR [singersong, akoestisch]

083

Vrijdag 15 mei, 21.15u + Zaterdag 16 mei, 15.00u, 16.15u, 20.00u & 21.15u

In de Kringloopwinkel, Pierkespark

Inspiratie voor hun teksten haalt het duo L’heure du Malheur uit hun eigen leven: over verdwalen in je eigen hart, gevoelens van gewone mensen en de pijnlijke schoonheid van alledaagse dingen. Op Het Bomfestival spelen de heren een intiem akoestisch concert met voornamelijk nummers uit hun recente album ‘Forêt d’Étoiles’.

In de zomer van 2007 stemden muzikanten Sander Bosmans en Brian Waterschoot voor het eerst hun snaren op elkaar af. Al snel maakten hun eerste lied en gingen ze verder onder de naam L’heure du Malheur. In 2012 nam het duo ‘En Faveur du Temps’ op, een verzameling van acht nummers die ze opnamen op een zolderkamer in het holst van de nacht. In 2014 volgde een nieuw album, ‘Forêt d'Étoiles’.

Met Brian Waterschoot (gitaar & zang) & Sander Bosmans (gitaar & zang)

www.lheuredumalheur.be

 
 


 
 

bomaarde84. LAVA LAMA   [impro]

084
084
084

Woensdag 13 mei, 17.30u, 20.00u & 21.15u + Zaterdag 16 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Marijke, Kettingstraat 15/001 [20p]

Lava Lama is het duo Eva Van Leuven en Jacob Vermeulen. Via improvisatie nemen ze je mee op een reis geïnspireerd op hun eigen muziekgeschiedenis en die van andere culturen. Verwacht verschillende klanklandschappen, van diepe oeroude tonen tot heldere zilveren draadjes. Soms meditatief en transcendentaal, dan weer aards en vurig. Uitgerust met slechts twee stemmen en een piano creëren ze een geheel eigen universum dat je niet onbewogen laat.

Eva Van Leuven (°1988) heeft haar hele leven al een passie voor zingen. Ze geeft les en workshops in stemontdekking aan volwassenen en expressie aan kinderen. Af en toe treedt ze op met lichte jazz en samen met Jacob Vermeulen vormt ze het duo Lava Lama. Jacob Vermeulen (°1988) is een autodidact zanger en pianist. Hij speelt naast Lava Lama in de poprockband phone (pop/rock). Ook hij geeft workshops rond de stem en bewustwording via muziek.

Met Eva Van Leuven (zang) & Jacob Vermeulen (zang & piano)

www.soundcloud.com/eva-169/sets/lava-lama

 
 


 
 

bomaarde85. LINDE CARRIJN WOMAN WITH A CROW   [experiment maken] KASK!

085

Donderdag 14 & vrijdag 15 mei, 20.00u

Bij Linde, Fonteyneplein 30 (ingang via de Boerderijstraat) [10p]

Naast theater is muziek de grote passie van actrice Linde Carrijn. In haar afstudeerjaar en als artist in residence bij muziektheatergezelschap Walpurgis zocht ze een naar een mogelijke combinatie tussen muziek en theater. In navolging van dit onderzoek focust ze op Het Bomfestival enkel op muziek. ‘Woman With a Crow’, een werk van Picasso, gebruikt ze voor dit concert als vertrekpunt.

Linde Carrijn studeerde in 2014 af als Master in de Dramatische Kunsten aan het KASK te Gent. Ze werkt als actrice in verschillende projecten.

Uitvoering: Lisa Jordens, Elisabeth Kllinck en Linde Carrijn

 
 


 
 

bomaarde86. MARIE-PAULE FRANKE   [jazz, cabaret]

086

Donderdag 14 mei 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Mia, Sparrestraat 13 [40p]

Marie-Paule Franke is niet alleen een veelzijdige jazzvocaliste, sinds enkele jaren maakt ze eigen composities met persoonlijke teksten. Ze laat klassieke muziek, rock, pop en jazz vlot versmelten tot een eigen, unieke mix. Sinds 2010 treedt ze op als Marie-Paule Franke & her Dreamband, daarbij geruggensteund door pianist Erik Vermeulen en bassist Jouni Isoherranen. In 2014 volgde de release van het album ‘Tales from a Lonely Room’. Op Het Bomfestival speelt en zingt ze solo én begeleidt Marie-Paule zichzelf op piano.

Marie-Paule Franke stamt uit een muzikale familie. Haar Joods-Duitse vader was cellist en speelde in het Berliner Philharmoniker Orkest. Marie-Paule werd dan ook heel jong al ondergedompeld in de klassieke muziek, leerde piano spelen en jazz zingen. Ze zong in diverse bands en maakte in het verleden verschillende opnames met de - toen nog - BRT Bigband.

www.mariepaulefranke.com

 
 


 
 

bomaarde87. MARTHA DE EERSTE KEER   [chanson, polyglot]

Vrijdag 15 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Marijke, Kettingstraat 15/001 [25p]

087
087
087

Een premature nageboorte volgens de ene, een verlate vroeggeboorte volgens de andere, maar iedereen beaamt: het stond in de mist gesluierd dat Trui Vereecke en Yves Meersschaert elkaar ooit zouden heruitvinden. Samen leggen ze de wereld aan jouw voeten, als virtuose polyglotten, bezweerders van passie en het bijhorende drama. Soms over the top maar steeds met de zon aan de horizon.

Trui ken je misschien als groot lawaai bij De Propere Fanfare of als ontroerende roer-al op Café Chantants. Marlène Dietrich, Guesch Patti, Catherine Ringer, Della Bosiers en Edith Piaf zijn nooit veraf wanneer Trui zingt. Aan haar voeten en achter de vleugel Yves: de lokken van Beethoven, de toets van een handenlezer en de roll van Chuck Berry. Yves is ook het muzikale brein achter De Propere en speelt / speelde bij o.a. Le Grand Bateau, Lieven Tavernier, Derek, Bruno Deneckere... Yves en Trui vormen vanaf nu marthA en spelen ze op Het Bomfestival ‘De eerste keer’.

Met Trui Vereecke & Yves Meersschaert

 
 


 
 

bomaarde88. MUSTAFA AYDIN & FRIENDS [world music]

088

Vrijdag 15 mei, 20.00u & 21.15u

In het Anarchistisch Centrum, Sparrestraat 1 [30p]

Mustafa Aydin is geen onbekende voor Bij’ De Vieze Gasten. Deze Malemenaar deed in het verleden mee aan verschillende producties en speelt bovendien in De Propere Fanfare. Verder maakt hij ook deel uit van Kom-pania, een 18-koppige wereldmuziekgroep én een unicum in België. Alle muzikanten van Kom-pania zijn nieuwkomers in Gent maar waren gevierde en populaire muzikanten in hun land van oorsprong. Op Het Bomfestival nodigt Mustafa enkele vrienden uit – waaronder percussievirtuoos Sattar Khan – en speelt een sprankelende set vol wereldmuziek.

Met Mustafa Aydin (saz & zang), Yilmaz Guney (Turkije - saz), Sattar Khan (Rajastan - dolak) & Faik Kocabey (Turkije - gitaar)

www.facebook.com/mustafa.aydin.35110?ref=brem
www.facebook.com/sattar.khan.3950?fref=ts

 
 


 
 

bomaarde89. MUZ À MUZE   [folk]

089
089
089

Zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Mieke, Perzikstraat 44 [30p]

Muz à Muze speelt een eigen repertoire van folky nummers met een twist, afwisselend dynamisch en erg intiem. Een gezamenlijke zoektocht naar muziek vanuit het hart staat centraal. Muz à Muze: intieme en (h)eerlijke folk, meeslepend en hartverwarmend!

Muz à Muze ontstond in het najaar van 2011. Een violist zocht een accordeonist om een groepje mee te starten. De violist had vooral klassieke bagage, de accordeonist was al een tijdje ondergedompeld in de folkwereld. Het klikte zo goed dat de zoektocht naar andere muzikanten overbodig bleek. Muz à Muze was geboren.

Met Nele Gerard (diatonisch accordeon) & Adriaan Spruyt (viool)

www.vi.be/muzamuze

 
 


 
 

bomaarde90. RIANTO DELRUE  [roots, country]

090

Vrijdag 15 & zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Stefanie, Ooievaarstraat 29 [20p]

Rianto Delrue begon zijn muzikale reis met de Kunstbende in 2006. Tijdens het festival Theater Aan Zee van dat jaar kreeg hij toen ook de aanmoedigingsprijs voor jonge beloften. Hij heeft een zwak voor country en is daarnaast beïnvloed door folk, rock en blues. In 2013 verscheen de EP ‘An Awful Lot of Hearts’, met Bruno Deneckere, Nils De Caster en Tom De Wulf als kompanen. Live speelt hij zowel solo als met verschillende gasten.

www.reverbnation.com/riantodelrue

 
 


 
 

bomaarde91. ROBIN CUVELIER PAIN PERDU   [filmisch]

091
091
091
091

Bij Barbara & Stijn - Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u
Bij Marjolein & Merijn,- Vrijdag 15 & zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Barbara & Stijn, Ooievaarstraat 130 [20p]
Bij Marjolein & Merijn, Tulpstraat 72 [20p]

Kleine voorwerpen maken kleine geluidjes. Kleine instrumenten spelen kleine muziekjes. ‘Pain perdu’ is een voorstelling over de fascinatie voor alledaagse kleine dingen die een bijzonder geluid in zich dragen, maar dan versterkt, gelooped, muzikaal ondersteund en op een pedestal geplaatst.

Robin Cuvelier schrijft muziek voor theater en film. Vorig jaar stelde hij uitgebreid zijn debuutalbum voor. Lovende reacties volgden op Radio 1 & Klara.

www.robincuvelier.com

 
 


 
 

bomaarde92. SOFAR   [indie, pop]

092

Zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Rop & Marij, Ooievaarstraat 98 [20p]

De Gentse band Sofar - vroeger Little Elmo - bracht in 2011 het album ‘Circus’ uit. “Circus is een goed debuut dat een band met een eigenzinnige, uit duidelijk verschillende, maar intelligent samengevoegde invloeden bijeengesprokkelde sound laat horen”, aldus een recensent toen. Anno 2015 heeft Sofar een tweede plaat klaar, ‘Sofar’. De naam is niet toevallig: er is een gelouterde band te horen, muziek en tekst werden herleid tot de essentie. Producer van dienst is Frederik Segers (Stadt, De Beren Gieren, Little Dots, e.a.).

Sofar brengt sfeervolle, soms melancholische indie, op de dunne lijn tussen licht en donker, dwalend tussen droom en daad. Muzikaal doet Sofar denken aan Patrick Watson, Portishead, Grizzly Bear, Zita Swoon en Dez Mona.

Met David Decraene (zang & toetsen), Bram Gringhuis (gitaar & zang), Pieter-Jan Van Den Berge (gitaar & zang), Koen Degand (drums & percussie) & Hans Debucquoy (bas)

www.sofar-music.com

 
 


 
 

bomaarde93. STAAL   [jazz, standards]

Vrijdag 15 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Poco Loco, Brugsesteenweg 97a [30p]

Staal is een magische samensmelting van dwarsfluit, basklarinet en cajon. Staal is een driekoppige wezen dat jazz brult, speelt en fluistert. Met mysterieuze composities maar evengoed een occasionele standard.

Staal gaat regelmatig aan het werk als straatband maar waagt zich voor het eerst op de betere podia. Klarinettist Bauke Meersman is grondlegger van Den Hoed Music, geeft muziekles en speelt in tal van andere bands. Kobe Van Wouwe neemt de percussie voor zijn rekening. Fluitist Jorinde Staal zorgt voor duizelingwekkende solo’s én de composities.

Met Jorinde Staal (dwarsfluit), Bauke Meersman (basklarinet) & Kobe Van Wouwe (cajon)

 
 


 
 

bomaarde94. STANZA   [singersong, muzikale vertellingen]

Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u + Zaterdag 16 mei, 15.00u, 16.15u & 17.30u

Bij Poco Loco, Brugsesteenweg 97a [30p]

Het duo Stanza vertelt muzikale verhalen, over een reiziger die banger is voor avontuur dan hij zou willen, over een CEO die nog altijd het gewicht torst van zijn lang overleden vader, over moeders die het beestje op hun buik koesteren en hun puberende kroost proberen terug te winnen met een citytrip. Stanza is maatschappijkritisch en spotziek maar onder die cynische toondichterij dragen ze elke mens een warm hart toe.

Met Dieter Verhofstadt (zang & akoestische gitaar) & Steven Hoste (bas)

www.stanzamuziek.be

 
 


 
 

bomaarde95. THE INCREDIBLE BLEUSJAM   [blues, jazz]

095

Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Marjolein & Merijn, Tulpstraat 72 [20p]

Roger Van Gatspiegel, Jeanluc Bluejambon en Ambroso Frère-Cordon, spitsbroeders die jaren geleden de eerste Vlaamsche festivals teisterden met hun repertoire achterstevoren gespeelde volksliedjes , beginnen aan een tweede carrière. In het huidige repertoire worden de nummers niet meer achterstevoren gespeeld maar gewoon gewoon. Het zijn ook geen schlagers meer maar grote nummers uit het wereldrepertoire van blues en jazz en betere pop, gedept in nooit gehoorde interpretaties. Kom gerust, laat lekker de haren rechtkomen op uw lijf - maar er mag ook gelachen worden. Let wel: plaatsen zijn beperkt (de muzikanten ook).

Met Roger Van Gatspiegel (gitaar, zang & misschien piano), Jeanluc Bluejambon (basukulele, zang & misschien gitaar - misschien ook niet) & Ambroso Frère-Cordon (alle andere dingen, geen zang)

 
 


 
 

bomaarde96. THE RED RUM ORCHESTRA [indie, eclectisch]

096

Woensdag 13 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Dries, Aambeeldstraat 45 [15p]

The Red Rum Orchestra is een mix van folkies, stonerrockers en één iemand die zelfs Falco nog te pruimen vindt. Het resultaat valt moeilijk in één hokje te stoppen. Wat wel geweten is: melodie en dynamiek staan centraal in potige songs, gestut door gitaar, samenzang, sexy ritmesectie en een occasioneel viooltje.

The Red Rum Orchestra tekende begin 2012 bij het in Marseille gevestigde label Internexterne. De eerste lading songs verscheen in oktober 2012 op de EP ‘Rise’. In april 2013 kwam opvolger ‘Bloom’ uit; binnenkort hebben de heren hun eerste album klaar: ‘Wilt’. Speciaal voor Het Bomfestival brengen ze nog ander schoon volk mee.

Met Peter Moerenhout (zang & gitaar) Dieter Claus (zang & gitaar), Thomas Steurbaut (drums), Sam Van Ingelgem (bas & zang) & Balthazar Montanaro (viool)

www.theredrumorchestra.com/listen-and-watch

 
 


 
 

bomaarde97. THE TRUE SPARROWS   [blues, country]

097

Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Natasha, Sparrestraat 36 [15p]

Het Gentse duo The True Sparrows speelt ‘deep blues, early jazz, sacred gospel & solitary country’ op akoestische wijze uit een tijd dat genres nog niet zo belangrijk waren. Centraal staan de bezwerende gitaren van Bram Beelaert en natuurkracht Luc Callaert. Luc zingt, preekt, schreeuwt, stampt en molenwiekt tot iedereen van zijn congregatie zich in New Orleans waant. Af en toe treden ze ook op met een gastmuzikant - afwachten wie dat op Het Bomfestival wordt.

Met Luc Callaert (zang) & Bram Beelaert (‘national guitar’)

www.soundcloud.com/the-true-sparrows

 
 


 
 

bomaarde98. TINA L’AMOUR, C’EST FOU!   [chanson, standards]

098

Bij Sarah & Lien - Woensdag 13 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u
Bij Dries - Donderdag 14 & zaterdag 16 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Sarah & Lien, Beukelaarstraat 18 [20p]
Bij Dries, Aambeeldstraat 45 [15p]

Tina laat zich begeleiden door haar vaste compagnon: de accordeon. Het programma is een knipoog naar de liefde en het leven. De eeuwige zoektocht naar de liefde is immers een tijdloos onderwerp én de inspiratiebron van vele Franse chansons, verhalen en citaten. Edith Piaf ontbreekt uiteraard niet, maar ook andere deernes als Juliette Greco, Mistinguett en minder bekende godinnen. Er is één rode draad: stuk voor stuk zijn het fantastische chansons en kortverhalen. Een soms ondeugend maar steeds hartverwarmend soloprogramma.

Tina is de nom de plume van creatieve duizendpoot Tine Vandenbussche. Tine volgde een theateropleiding aan het conservatorium en startte later accordeonstudies.

Van & met Tine Vandebussche

www.tinatyrant.be

 
 


 
 

bomaarde99. VAN HELLEPUTTE / DANHIEUX / FAES TRIO   [jazz, standards] KASK!

099

Zaterdag 16 mei, 17.30u, 20.00u & 21.15u

Bij Cecilia, Zonnebloemstraat 11 [35p]

Het Van Helleputte/Danhieux/Faes Trio bestaat uit contrabassist Emile Van Helleputte, gitarist Diego Faes en accordeonist Tom Danhieux.
Ze brengen voornamelijk jazzstandards.

 
 


 
 

bomaarde100. WALLY GOYVAERTS   [klassiek, gitaar] KASK!

100

Bij Jan & Fien - Donderdag 14 mei, 20.00u
Bij Sylvie, - Zaterdag 16 mei, 20.00u

Bij Jan & Fien, Meibloemstraat 53 [20p]
Bij Sylvie, Sparrestraat 49/002 [20p]

Wally Goyvaerts studeert sinds enkele jaren klassieke gitaar op het Conservatorium te Gent. Voor Het Bomfestival brengt ze een gevarieerd programma: fragmenten uit Bachsuites getranscribeerd voor gitaar, klassiek-romantisch werk uit de tijd van Beethoven maar ook 20ste eeuwse Braziliaanse gitaarmuziek van Heitor Villa-Lobos.

 
 


 
 

bomaarde101. WHISTLER   [vocaal, uit Borth, Wales]

101

Donderdag 14 & vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Hilke, Phoenixstraat 102 [10p]

Whistler is een vocaal trio uit Borth, Wales – geen onbekende plek voor De Propere Fanfare. Whistler brengt liedjes over verlies, hoop en vreemde situaties. Dat doen ze enkel en alleen gewapend met hun stemmen, een gitaar en wat backing tracks. Denk aan een kruising tussen Radiohead en Belle and Sebastian: zacht en akoestisch het ene moment, stevig en gedurfd het andere. Beeldschone muziek met donkere kantjes.

Met Ruth Edwards, Siwan Morus & Nick Jones

www.nickjonesmusic.co.uk

 
 


 
 

bomaarde102. WILLEM S   [singersong, covers]

102

Woensdag 13 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Hilde & Joeri, Elyzeese Velden 36A (op de boot Eiland, tov nr 74) [10p]

Willem groeide op met de rijkelijk gevarieerde platencollectie van zijn ouders. Als kind was hij al gek op Springsteen, Creedence en de Stones. Al snel nam hij dan ook de gitaar op waarbij een Beatles-akkoordenboek zijn schatkist werd. Tijdens de 10 jaren die hij in het meest kleurige straatje van de Brugse Poort doorbracht, ontmoette hij gelijkgestemde zielen waarmee hij bij gelegenheid in de buurt optrad. Willem S brengt een stukje muziekgeschiedenis - van de sixties tot de nineties - met een vleugje melancholie.

 
 


 
 

bomaarde103. ZURA ZAJ   [postrock, klassiek]

103

Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Mieke, Perzikstraat 44 [30p]

Op Het Bomfestival treedt Zura Zaj voor de eerste keer aan als trio. De vernieuwde groep ging terug naar de oorsprong: eigen instrumentale composities die niet in een bepaalde stijl te vatten zijn. De muziek vloeit van rustig en dromerig over grote langgerekte overgangen naar uitbarstingen en weer terug. De melodieën doen denken aan Pink Floyd maar even goed aan Johannes Brahms en Arvo Pärt.

Zura Zaj is gegroeid uit het Gents Universitair Symfonisch orkest. Een groepje jonge, enthousiaste muzikanten in een ongewone bezetting - gitaar-hoorn-viool - sloeg ergens in de zomer van 2009 de handen in elkaar. Anno 2015 is de groep - na een herbronningsperiode - helemaal terug.

Met Gowaart van den Bossche (gitaar), Lieze Van Herzeele (viool) & Jonathan Baltussen (hoorn) - Composities Zura Zaj

www.vi.be/zurazaj

 
 


 

Theater & Performance

DEPOTS

DEPOT 3 / STRAATWOORDENAAR

 • VEERLE ERNALSTEEN NR 11
  Zaterdag 16 mei, 15.00u

DEPOT 4 / TUIN VAN HEDEN

 • ANNA PERNEEL & CHRIS VANWASSENHOVE NR 14
  Donderdag 14 mei, 20.00u

DEPOT 5 / ZWALUWSTRAAT

 • CHICLETTE NR 18
  Vrijdag 15 mei, 20.00u

DEPOT 6 / ZWART WILD

 • CHICLETTE NR 18
  Woensdag 13, vrijdag 15 mei & zaterdag 16 mei, 19.30u
 • PIP’EAUX & CO NR 20
  Woensdag 13 mei, 20.00u + donderdag 14 mei, 22.30u + vrijdag 15 mei, 21.15u
 • DE LAATSTE DINGEN NR 21
  Woensdag 13 mei, 21.15u + donderdag 14 mei, 20.00u + vrijdag 15 mei, 21.15u + zaterdag 16 mei, 20.00u
 • LOVE DOCTOR NR 24
  Woensdag 13 mei, 23.00u + vrijdag 15 mei, 00.00u
 • DISLEXCIRQUE NR 28
  Vrijdag 15 mei, 20.00u
 • WANNA NR 29
  Vrijdag 15 mei, 20.00u + zaterdag 16 mei, 21.15u
 • CAQUE NR 32
  Zaterdag 16 mei, 16.15u
 • SHAPE OF LINE NR 33
  Zaterdag 16 mei, 17.30u & 21.15u
 • WE HOPEN SCHROOT DOEN LEVEN NR 34
  Zaterdag 16 mei, 22.30u

 

 

bomaarde104. ANNA CARLIER, INDRA DE BRUYN & LEONTIEN ALLEMEERSCH ALFONSINA (UIT ALFONSINA EN DE KOLIFOKKERS) [monoloog, poëtisch] KASK!

104

Zaterdag 16 mei, 15.00u & 17.30u

In de ontmoetingsruimte van de woonblok, Leiekaai 117 [35p]

Wij wensenden stellen wensen en wensen dat iedereen ze accepteert. Wij vragen dat iedereen die leeft naast de wensenden (en dan kijken we naar de kwetsbaren) zo veel mogelijk loopt naar de wensen van de wensenden. Liefde is geen wens. Wat men wel kan wensen is een liefdevol beminnen. Wij stellen ons niet kwetsbaar op (dat laten we over aan de kwetsbaren). Wij wensenden leven in het IETS. Het IETS is niet NIETS. Maar nog steeds leeg, daarom wensen we. Wij wensen, jullie dragen. En dan kijken we. Ik zit met de wens mij te distantiëren van deze Wensendenwereld. ‘Alfonsina (uit Alfonsina en de Kolifokkers)’ is een poëtisch monoloog - misschien kan je zelfs spreken van een dialoog. Want is een monoloog in wezen niet al een dialoog? De voorstelling is gebaseerd op het werk van de Argentijnse dichteres Alfonsina Storni, die de zee in liep om te sterven.

Indra De Bruyn, Anna Carlier en Leontien Allemeersch zijn studenten aan het KASK. Indra en Anna studeren Drama, Leontien Autonome Vormgeving. De monoloog ‘Alfonsina (uit Alfonsina en de Kolifokkers)’ is het eerste project dat ze samen maakten. Met deze voorstelling vertalen ze concrete situaties in theatraliteit. De gekte van het personage en het literaire woordgebruik worden zo in het alledaagse bestaan geplaatst.

Tekst & regie Anna Carlier - Spel Indra De Bruyn - Vormspel Leontien Allemeersch


 
 


 
 

bomaarde105. DE WOLVEN VAN LA MANCHA DE MELOPEEËRS   [poëzie, performance]

105

Zaterdag 16 mei, 17.30u, 20.00u & 21.15u

Bij Lieselore, Herderstraat 29 [35p]

Een aantal dichters van dichterscollectief De Wolven van La Mancha komen onder de noemer ‘De melopEeërs’ hun werk voordragen - naar de gelijknamige dichtbundel die dit jaar uitgebracht werd.

De Wolven van La Mancha is een dichterscollectief dat sinds 2006 Gent en omstreken met poëzie bestookt. Zoals het echte stroppendragers betaamt schoppen zij graag tegen de zere schenen van het culturele establishment. Met hun vrije podia gaven zij aan menig onontdekt talent een kans. De leden pakten de afgelopen jaren uit met verscheidene poëzieshows en mogen zelfs een heus radioprogramma op hun palmares schrijven. Dankzij die resem activiteiten is De Wolven van La Mancha een vaste speler geworden in het Gentse cultuurlandschap.

www.dewolvenvanlamancha.com

 
 


 
 

bomaarde106. PEENOISE  [radicaal- linkse progressieve rock]

106

Donderdag 14 mei, 20.00u

Bij Nucleo, Sint-Jan-Baptiststraat 11 [30p]

Peenoise is een Gentse groep bestaande uit 2 leden, de broers Cesar en Gilles. Zij spelen en creëren samen muziek sinds hun jeugd. Deze werd, doorheen de jaren, beïnvloed door allerlei genres en sub- genres, daarom is hun muziek ook moeilijk te labelen. Hun muziek wisselt af tussen rustige, intense naar minimalistische nummers en intense, hardere nummers. De beste genre- omschrijving is misschien wel radicaal- linkse progressieve rock.

 
 


 
 

bomaarde107. FRANK BODDIN DE LEIDING   [monoloog, comedy]

107

Donderdag 14, vrijdag 15 & zaterdag 16 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Paul & Pino, Wielewaalstraat 30 [20p]

Je kan beter de draad een tijdje kwijt zijn, dan een heel lange periode aan het lijntje gehouden worden. Na een sabbatical is hij helemaal klaar om terug de leiding te nemen. Het zal hem niet meer overkomen. Maar wat is er dan precies gebeurd? En wat heb jij ermee te maken? 'De leiding' is een komische monoloog over doorgaan en niet meer kunnen stoppen.

Frank Boddin is theatermaker en studeerde kleinkunst aan de Koningstheateracademie van Den Bosch.

Tekst & spel Frank Boddin - Coaching Chiel Van Berkel (Abattoir Fermé)

www.frankboddin.be

 
 


 
 

bomaarde108. HILDE MARIS & UDO MEIRESONNE GROOT GAT [teksttheater]

108

Donderdag 14 mei, 20.00u + Zaterdag 16 mei, 17.30u & 20.00u

Bij Geert, Meibloemstraat 28 [20p]

Mia houdt van Bart, de prins op het rode paard. Samen vertellen ze zijn verhaal. En hij zingt voor haar wel eens een liedje. Eentje dat zijn oma vroeger zong. Of heeft hij het allemaal zelf verzonnen? Wie zal het nog zeggen? Voor Bart zelf lopen de dingen tegenwoordig wat door elkaar: herinneringen en oude dromen, waarheid en verzinsel, dag en nacht. Bart heeft iets, in zijn hoofd, het lijkt wel leeg te lopen. Mia heeft ook iets. Mia heeft de liefde. En die liefde van haar, die heeft al een en ander te verduren gekregen.

Hilde Maris volgde de opleiding docent/theatermaker aan de Fontyshogeschool in Tilburg en geeft woordles aan de academie van Hamme. Udo Meiresonne schrijft en is als regisseur en acteur actief in het amateurtheater. ‘Groot Gat’ is hun eerste productie samen.

Spel Hilde Maris & Udo Meiresonne - Tekst Udo Meiresonne

www.vivenviviane.be

 
 


 
 

bomaarde109. KLEINE PRETTIGE STOORNIS DE LIEFDE IN DRIE BEDRIJVEN / LIJF   [teksttheater, humor]

109
109
109

Vrijdag 15 & zaterdag 16 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Peggy & Ronny, Gijzelaarsweg 6 [20p]

DE LIEFDE IN DRIE BEDRIJVEN Iedereen is op zoek naar iemand. Maar hoe kies je de persoon die bij jou hoort? En hoor je daar dan bij te blijven? Is kiezen verliezen? ‘De liefde in drie bedrijven’ is een stuk over scherpe kantjes voor lief nemen, liefkozen en gekozen worden. Gespeeld door drie meisjes die weten wat ze willen. Drie madammen op zoek naar iemand die het waard is gevonden te worden. Want iedereen is toch op zoek naar iemand, niet?

LIJF Iedereen heeft een lijf. Het kan tintelen, rillen en grinniken. Het lacht, huilt en soms hikt het zelfs. Het heeft armen, darmen, benen. Er gaan dingen in maar er komt ook van alles uit. En soms weet ge niet eens hoe dat allemaal komt. ’t Is jouw lijf en ’t is schoon. ‘Lijf’, een voorstelling die onder uw vel kruipt.

Kleine prettige stoornis is een theatercollectief dat het menselijk gedrag langs voor, langs achter, langs boven, langs onder en nog eens van opzij bekijkt. Hun stukken zijn humoristisch, maar evenzeer hartverwarmend en ontroerend, met scherpe kantjes. Ze maken intimistisch theater dat interactief en in verschillende stijlen wordt gebracht. En geschikt voor allerhande locaties: ideaal voor Het Bomfestival dus. Tijdens het festival krijg je korte uittreksels uit twee avondvullende voorstellingen te zien.

Met Katrijn Govaert, Priskilla Deck & Sofie Heye - Huisfotograaf Didier Stofferus

www.kleineprettigestoornis.be

 
 


 
 

bomaarde110. MARLEEN ANNE BEKKER IK BEN ER BIJNA! [theatermonoloog]

110

Vrijdag 15 & zaterdag 16 mei, 20.00u & 22.30u

Bij Mia, Sparrestraat 13 [40p]

Het is bijna zover. Nog een paar dozijn puntjes op de i en Marleen Anne is perfect. Dan zal ze succesvol zijn op elk levensgebied. Om dat te bereiken verneemt ze graag van jou hoe ze alle gezondheids-, seks- en opvoedingstips succesvol in haar leven kan toepassen. Want jij blaakt van gezondheid. Het knettert bij jou in bed. En jouw kinderen liggen nu al op koers naar de top. Gefeliciteerd! Aan het eind van deze voorstelling is Marleen Anne definitief klaar. Dan hoeft ze helemaal niets meer.

Marleen Anne Bekker (°1977) is cabaretier. Haar voorstellingen zou je ‘egokritisch’ kunnen noemen: liefdevol neemt ze zichzelf op de hak, en als het even kan ook het publiek. Ze heeft een scherp oog voor wat er speelt in de maatschappij en schetst met vaart en flair haar onvermogen aan die eisen te voldoen. In 2013 speelde ze op Het Bomfestival haar voorstelling ‘Moederziel Marleen’.

www.marleenanne.nl

 
 


 
 

bomaarde111. SASKIA DE CEUNINCK & PIETER-JAN NICOLAAS KASTANJESTRAAT 111   [teksttheater] KASK!

111

Donderdag 14 & vrijdag 15 mei, 20.00u & 21.15u + Zaterdag 16 mei, 17.30u, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Kurt & Dany, Kastanjestraat 111 [25p]

Wanneer Roger sterft en zijn huis nalaat, ontdekt zijn dochter Inez dat ze nog een halfbroer heeft: Jeroen. Inez kent Jeroen van vroeger, toen ze buren waren. Het huis in de Kastanjestraat brengt ze terug samen. Daar beslissen ze over wat er met hun erfenis moet gebeuren. Ze besluiten om het op een wel heel apart akkoordje te gooien.

Saskia De Ceuninck en Pieter-Jan Nicolaas leerden elkaar kennen op het conservatorium in Gent. Ze werkten eerder samen aan de voorstellingen ‘Schilpad’, ‘In de rats’ en ‘Dollie of avocado's bij de lunch’. Pieter-Jan speelde onlangs in de kortfilm 'Bleu'. Saskia regisseerde bij verschillende amateurgezelschappen, geeft les in het DKO en brengt eigen performances. Op Het Bomfestival spelen ze de openingsscène uit hun nieuwste theatervoorstelling.

Beeld Katrien Vander Steene & Tessa De Ceuninck

 
 


 
 

bomaarde112. TALK ANT AND   [dans, performance]

112

Vrijdag 15 mei, 20.00u & 21.15u

Bij Rop & Marij, Ooievaarstraat 98 [20p]

Twee dansers zoeken naar de grenzen van hun fysieke verschijning. Ze ontdoen zich van hun eigen vorm met behulp van doek en gaan op die manier aan de haal met de verbeelding van de toeschouwer. Een spel van vormen ontvouwt zich. Het doek legt laag per laag een ander beeld bloot: cilinders doen denken aan rupsen, rupsen maken op hun beurt sporen, sporen worden gevolgd. Eén simpele vorm kan zich ontpoppen tot een gracieuze performance, met referenties naar oerbeelden en het dierlijk instinct van de mens.

TALK is een Gentse compagnie opgericht door Merel Vercoutere en Vania D'Angelo. TALK maakte korte theatrale bewegingsstukken rond de verzuchtingen en verhalen van de mens. Met zin voor humor en geïntrigeerd door het kijken, onderzoekt ze het functioneren van mensen op deze wereld. De persoonlijke lichaamstaal van elke danser en non-verbale geluiden vormen een grote inspiratiebron. Fanny Vandesande speelde o.a. in het jongerenproject ‘Caracole’ van Lisi Estaras / Les Ballets C. de la B.. Samen met Vania danst ze in de Gentse cabaretfanfare 't Schoon Vertier. Vania D'Angelo danst bij TEKKEL uit Gent waarmee ze begin september in première zal gaan op het Trezart festival in Mol. Met de acrobatische dansvoorstelling ‘Chrysalis’ van Compagnie Jordi Vidal toert ze de wereld rond.

Met Fanny Vandesande & Vania D'Angelo - Coach Merel Vercoutere - Beeld Storm Calle

www.facebook.com/TALKdanst

 
 


 
 

bomaarde113. WENDY TUYTTENS KATE   [teksttheater]

113

Vrijdag 15 mei, 21.15u + Zaterdag 16 mei, 17.30u & 21.15u

Bij Wendy, Meibloemstraat 31 [10p]

Sidney, 1930. Ze is me een hond verschuldigd. Een dwergkees met blauw bloed! De onvruchtbare Londense teef denkt dat de hele stad van haar is. Dat is buiten mij en mijn mannen gerekend. Nu en dan zorg ik ervoor dat de politie binnen valt in haar koten vol coke en minderjarige hoeren. Mijn drankverkoop loopt gesmeerd. Volgens de wet is dat allemaal illegaal maar volgens mij is die wet een stom moment in de geschiedenis. Ik zorg goed voor mijn personeel. Iedereen die voor me werkt is altijd welkom aan mijn tafel. Liefst met wat zilverwerk in hun zakken.

‘Kate’ is een voorstelling gebaseerd op het leven van Kate Leigh, een Australische criminele uit het begin van de 20ste eeuw.

Spelbegeleiding Eva De Mulder - Inspiratie “Razor” & Larry Writer

 
 


 
 

bomaarde114. YINKA KUITENBROUWER HONDERD HUIZEN  [theater over thuis] KASK!

114

Bij Sylvie - Woensdag 13 mei, 17.30u, 20.00u & 21.15u
Bij Peggy & Ronn - Donderdag 14 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u
Bij Barbara & Stij - Vrijdag 15 mei, 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Sylvie, Sparrestraat 49/002 [20p]
Bij Peggy & Ronny, Gijzelaarsweg 6 [20p]
Bij Barbara & Stijn, Ooievaarstraat 130 [20p]

Mensen die hun hele leven op dezelfde plek wonen, mensen zonder huis, mensen die gedwongen hun thuisstad of -land hebben verlaten, mensen die net zijn verhuisd of dat gaan doen,… Voor haar huiskamervoorstelling ‘Honderd Huizen’ gaat Yinka op bezoek bij honderd mensen. Ze praat met hen over 'thuis'. Op basis van de gesprekken die ze voert, maar ook met foto's en koekjes, vertelt Yinka een nieuw verhaal.

Op Het Bomfestival is een eerste versie van ‘Honderd Huizen’ te zien. Kom kijken en geef na afloop vrijelijk je mening. Of nodig Yinka uit om bij jou op bezoek te komen. ‘Honderd Huizen’ gaat over bewoners, vertrekkers, aangelanden, zwervers, en thuisblijvers. ‘Honderd Huizen’ is voor luisteraars, zoekers, vinders, buren, bekenden en onbekenden.

Yinka Kuitenbrouwer (°1990) groeide op in Amsterdam en verhuisde voor haar dramaopleiding vijf jaar geleden naar Gent. In 2014 studeerde ze in met grootste onderscheiding af als Master aan de School of Arts van de Hogeschool Gent. Yinka richt zich op het onderzoekende en makende acteren. Ze is steeds op zoek naar een directe communicatie in datgene wat ze maakt én speelt. (zie ook DM 12 mei 2015)

Concept & spel Yinka Kuitenbrouwer - Coaching Ineke Nijssen - Met ondersteuning van Stad Gent & BesteBuren

honderdhuizen.wordpress.com/

 
 


 

Familie

 

 

115. ALINA PRALINA SERAFINE & DE TOVERWEZENS (4+) [sprookje, muziek]

Woensdag 13 & zaterdag 16 mei, 15.00u & 17.30u

Bij Klaartje, Mahatma Ghandistraat 30 [40p]

115

Ssst. Kom binnen. Zet je neer. Kijk en luister naar Alina Pralina, de magische verhalenvertelster. Met zang en muziek begeleidt ze haar zelfverzonnen sprookjes voor grote en kleine kinderen. Want zit er niet in ieder van ons een kind? 'Serafine en de toverwezens' is een muzikaal sprookje voor de allerkleinsten.

Alina Vernaeve vond inspiratie voor haar muzikale vertellingen in San Cristiobal de las Casas, een stadje in het zuiden van Mexico. Naast de kathedraal verzamelden kinderen en hun ouders om te luisteren naar het groene plantenwezen, ‘La planta’, dat verhalen kwam voorlezen. Doel van de verteller was kinderen aanzetten tot lezen. Alina begon kort daarna te werken aan zelfgeschreven sprookjes. Eén ervan werd uitgewerkt tot een poppentheater. Ze nam ook een album op met Mexicaanse straatmuzikanten.

Tekst & kostuum Alina Vernaeve


 
 


 
 

116. ALLES LOOPT OP ROLLETJES / MOUT UYTTERSPROT MUZAFFER & DALIDA  (3-12) [sokkenspel]

116
116
116

Donderdag 14 & vrijdag 15 mei, 16.15u & 17.30u

Bij Cecilia, Zonnebloemstraat 11 [35p]

In het dorpje Matahari, in de Sahara, bij een oase, leven Muzaffer & Dalida. Al van kinds af trekken ze samen op en zijn mekaars liefde der leven… Maar Matahari wordt onder de knoet gehouden door een wrede sultan. Deze sultan staat bekend om zijn opmerkelijke kasteel en zijn uiterst vindingrijke foltertechnieken. Hij zet alles en iedereen naar zijn ijzeren hand. Geloven jullie in hekserij? Weten jullie dat je daar vroeger voor op de brandstapel gezet werd? Wie is het beest uit het dorp dat alle kamelen vermoordt? Wie zorgt er voor tweedracht in het o zo vreedzame dorpje?

Van & door Mout Uyttersprot

www.alleslooptoprolletjes.be

 
 


 
 

117. COMPAGNIE FRIEDA ØSTERKLAN/K  (6+) [installatie]

117
117
117

Zaterdag 16 mei, 15.00u & 17.30u

In het Kokerpark

‘Østerklan/k’ is een muzikale installatie die zich het leed van een aantal zonderlingen aantrekt. Een doos die bij het opengaan hun tevergeefse zoektocht naar liefde en warmte bezingt. ‘Østerklan/k’ probeert deze buitenstaanders te troosten door speciaal voor hen een opus te componeren. Een voorstelling waarin je kennis maakt met de wereld van absurde, griezelige, hartverwarmende, bijzondere wezens. En hoewel je ze alle geluk gunt, is hun onvermijdelijke ongeluk toch weer grappig. Opgelet: om de 10’ begint een nieuwe voorstelling! Reserveren hoeft niet.

Compagnie Frieda is een jong theatergezelschap dat verschillende disciplines samenbrengt op scène en daarbuiten. Ze pogen met verwondering naar elkaar en naar de wereld te kijken. Verontwaardiging willen ze omzetten in troostend theater. Ze trekken hier en daar de kaart van de naïviteit, als wapen tegen het cynisme. Geen afgebakende verhaaltjes: laat de toeschouwer maar zelf zijn verhaal maken.

Van & met Friends Are Magic (Eva Binon & Jason Dousselaere), Katrien Pierlet & Nikè Moens (vervanging Luth Roose) – Coproductie Theater FroeFroe & Storm Op Komst - Met de steun van stad Gent

www.compagniefrieda.be

 
 


 
 

118. COMPAGNIE ROFFELSOK VOETZOEKER  (12+) [theater]

118
118
118

Donderdag 14 & vrijdag 15 mei, 20.00u

Bij Sarah & Benjamin, Batterijstraat 26 [20p]

Over een stapel te herstellen schoenen heen vertelt een schoenmaakster het levensverhaal van haar trouwste klant: Madame Gisèle. Een voorstelling over verdriet en verraad, maar ook over respect en onvoorwaardelijke liefde. Sarah Peters studeerde aan Ecole de cirque de Bruxelles. In 2007 richtte zij haar eigen theatercompagnie: Compagnie Roffelsok.

Spel Sarah Peters - Regie Reinhilde Van Driel - Muziek Philippe de Chaffoy

www.roffelsok.be

 
 


 
 

119. ERIK BASSIER HAMERMANS / SYNDROOM  (6+) [poppentheater]

119

Bij Frederik, - Woensdag 13 mei , 20.00u, 21.15u & 22.30u
Bij Veerle & Kris - Vrijdag 15 mei , 20.00u, 21.15u & 22.30u

Bij Frederik, Notelaarstraat 31 [20 p]
Bij Veerle & Kris, Zinniastraat 9[40 p]

Hamermans, onbezorgd van aard en tevreden werknemer bij EB Construct, leeft zijn lichtjes hyperactieve leventje tussen hout en staal. Tot hij een vrouw tegenkomt, natuurlijk. De 2 figuren doen hun instinctieve best om hun verliefdheid en hun verlangen naar elkaar te verwezenlijken. Ze stoten echter op een erg onverwachte hindernis…

‘Syndroom’ is een poppentheatervoorstelling van duivel-doet-al Erik Bassier. Bomfestivalgangers kennen hem wellicht nog van ‘Mireille & Mathieu’. Hij is ook actief bij Ultima Thule en Theater FroeFroe.
En Erik is de maker van het festivalbeeld.

Concept, spel, regie, poppen, kostuum, decor & licht Erik Bassier

 
 


 
 

120. KIRSTEN, YINKA & BOERDERIJBEZOEKERS FEEST (HOERA)(7+) [absurd & amusant] KASK!

120

Zaterdag 16 mei, 15.00u, 16.15u, 20.00u & 21.15u

Bij Kirsten & Yinka, Boerderijstraat 1 [25p]

Beste Bomfestivaller, de Boerderijstraat viert feest. (wij vieren feest!) Iedereen is uitgenodigd. 't Is iets met slingers, bezoek, een ballenbad. (en een zwaardgevecht!) Wij zijn alvast aan het voorbereiden. Jij komt toch ook? Tot zaterdag!

Kirsten en Yinka zijn beide afgestudeerd als master in het drama aan het KASK te Gent en bovendien enthousiaste bewoners van de Boerderijstraat in de Brugse Poort. Samen met bevriende acteurs maken ze speciaal voor Het Bomfestival deze beeldende, absurde voorstelling voor iedereen.

Spel & creatie Yinka Kuitenbrouwer, Kirsten Mariën & anderen

 
 


 
 

121. KLONZ DON QUICHOT  (7-77) [poppentheater, clownerie]

Donderdag 14 mei, 16.15u & 17.30u + Zaterdag 16 mei, 15.00u & 17.30u

121

In het Pierkespark

Twee oude vrienden willen samen ‘Don Quichot’ spelen. Ze komen toe in de lege ruimte, en voor de ogen van het publiek knutselen ze het decor in elkaar. Dat decor gaat wel zowat zijn eigen leven leiden en stelt de spelers voor schut. Ondanks de tegenslagen kunnen de vrienden toch uitrijden als een dappere ridder en zijn schildknaap, om het onrecht in de wereld te bestrijden en heldhaftige avonturen te beleven.

Eind 2013 besloten Tom Roos (Wurre Wurre) en Paul Ooghe (Deezillusie) om samen in zee te gaan voor een nieuw, woordeloos theateravontuur. De nadruk ligt op beeldtaal - zoals in de stomme film - clownerie en masker- en poppenspel. ‘Don Quichot’, een grappige ontroerende familievoorstelling.

Coach Micheline Van De Poel

 
 


 
 

122. PETER VANDENBUSSCHE DE DROMENIEK (4-90) [theater, muziek]

122

Bij Katrien & Erin, - Woensdag 13 mei, 15.00u & 16.15u
Bij Elmar & Mieke, - Zaterdag 16 mei, 15.00u, 16.15u & 17.30u

Bij Katrien & Erin, Drongensesteenweg 71 [15p]
Bij Elmar & Mieke, Drongensesteenweg 34 [40p]

In het Kazakstan van de 17de eeuw verveelde de adel zich stierlijk. Hun probleem: ze hadden nog geen televisie. Het antwoord op dit prangende probleem was de Dromeniek, een antiek apparaat ontwikkeld door de professoren van de Koninklijke Academie van Kazakstan. En de Dromeniek voldeed aan alle verwachtingen: de Kazakstaanse edellieden, lui uitgestrekt op hun ledikanten, spendeerden uren voor dit apparaat. De Dromeniek werd zo’n succes dat de hele Kazakstaanse adel ten onder ging aan lamlendigheid en doorligwonden. In de maalstroom van de tijd is er slechts één Dromeniek bewaard gebleven. Die is nu zorgvuldig gerestaureerd door prof. Dr. P. Vandenbussche en wordt voor de allereerste keer gedemonstreerd op Het Bomfestival.

Peter Vandenbussche is acteur, historicus, stukadoor, zondagsschilder en muzikant. Kortom: een gespleten persoonlijkheid! Dankzij de Dromeniek kan hij gelukkig zijn vele passies in één voorstelling bundelen.

 
 


 
 

123. THEATER BOUTIQUE GOLDILYNN & SYLVERINE & HET SCHATJE  (2-12) [theater]

123

Woensdag 13 mei, 15.00u

Bij’ De Vieze Gasten, Pierkespark

Dé geheim agentes van het Departement Sentiment verdiepen zich in een nieuwe Liefdeszaak. Deze keer is Prins BloeMoen zijn schat kwijt. Is het een grote schat of een kleine schat? Is ze gestolen, opgegeten, verbrand of verdronken? Of is ze net gevaarlijk dichtbij?

Madam Léonthine geeft toneelles aan de Academie van Wetteren, is oprichtster van Toneelgroep Tous-Chez en bezielster van Theater Boutique. Madam Jits is freelance actrice en bekend van 'Aanrijding in Moskou', de telenovelle 'Ella' en als juf Cool in 'Sinteressante Dingen'. Theater Boutique is nu haar ding.

Van & met Léonthine Van Wassenhove, Jits Van Belle & Frank Hofmans

www.theaterboutique.be

 
 


 
 

124. THEATER BOUTIQUE HARTROCK  (8-88) [rock, comedy]

124

Zaterdag 16 mei, 20.00u

Bij’ De Vieze Gasten, Pierkespark

Rebellen met een kous. Rocken uit het hart. Alles moet eruit en luid en fel en schel en veel en meer en wild en woest. Rebellen met één sok. Maak van je steen een hart: Let’s ROCK! HartRock, dé rockband zonder moraal, is het nieuwste project van Theater Boutique.

Van & met Léonthine Van Wassenhove, Jits Van Belle, Frank Hofmans & Stan Vangheluwe

www.theaterboutique.be